Prežila zemetrasenie, na OH 2016 je najmladšou športovkyňou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gaurika Singhová
Plavkyňa Gaurika Singhová. Foto: facebook.com/singh.gaurika

LONDÝN 3. augusta (WebNoviny.sk) – Vo veku 13 rokov a 255 dní sa plavkyňa Gaurika Singhová stane najmladšou účastníčkou Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro. Presne taká „stará“ bude v nedeľu, keď sa postaví na štart rozplavby 100 m znak. „Je to paráda, zároveň aj trochu neuveriteľné,“ teší sa Nepálčanka, ktorá vlani v apríli prežila v Káthmandu ničivé zemetrasenie.

Od dvoch rokov síce žije v Londýne, ale do vlasti sa vrátila, aby mohla súťažiť na národnom šampionáte. „Bolo to desivé. V čase zemetrasenia sme sa s mamou a sestrou nachádzali v jeho epicentre na piatom poschodí budovy. Nemali sme ako ujsť. Našťastie, bola to nová stavba, takže sa nezrútila ako ostatné navôkol,“ spomínala na prírodnú katastrofu, ktorá si vyžiadala tisícky obetí.

Po hrôzostrašnom zážitku sa rozhodla venovať všetky vyplávané finančné prémie na charitu. V Riu ju bude sprevádzať otec Paras. „Je výnimočná. Bude najmladšou športovkyňou na olympiáde a úžasne sa vyrovnáva so všetkým tlakom.“ Jeho dcéra vstáva každé ráno o štvrtej a tvrdo trénuje. Informácie sú z agentúr Sin-chua, IANS a webu The Himalayan Times.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia