Tenista Andrej Martin si zahrá 2. kolo olympijského turnaja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Martin prehral v 3. kole dvojhry s Raonicom

RIO DE JANEIRO 6. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Andrej Martin pomerne nečakane zvíťazil 6:0, 6:3 nad rovnako nenasadeným Američanom Denisom Kudlom v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Bol to ich prvý vzájomný duel. Martin po suverénnom zisku úvodného setu inkasoval brejk, ale predviedol priebežný obrat na 4:1 a napokon nepykal za to, že pustil súpera na 3:4 a servis z pohľadu Kudlu. Presadil sa totiž na príjme v ôsmom geme a následne sa v pohode dopodával. Od skóre 40:0 premenil druhý mečbal.

OH 2016

„Vôbec som nečakal, že zahrám takto dobre. Nemal som žiadne očakávania a chcel som si to užiť. Nastúpil som uvoľnený. Súper bol trochu nervóznejší, ja som sa dostal do pohody a to bol kľúč k môjmu úspechu,“ uviedol Andrej Martin po postupe do 2. kola a doplnil: „Na tvrdom povrchu som hral naposledy pred rokom. Dôležité boli prvé tri gemy, v ktorých sme sa naťahovali o každú loptu. Dodali mi sebadôveru a potom som mal pocit, že som bol na kurte lepší hráč. Vďaka víťazstvu som dostal šancu na ďalší dobrý zápas, ktorý si môžem užiť.“

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin je skôr špecialistom na antuku. Minulý týždeň sa premiérovo v kariére ocitol v Top 100 svetového rebríčka ATP vo dvojhre, konkrétne na 98. pozícii, po tom, ako sa senzačne prebojoval až do finále singla na najpomalšom podklade na podujatí ATP World Tour 250 v chorvátskom Umagu. Momentálne figuruje na 111. priečke. O tri roky mladšiemu ukrajinskému rodákovi Kudlovi teraz patrí 120. post, ale už bol aj na 53. mieste.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – druhý deň

Účastník 3. kola tohtoročného parížskeho antukového grandslamového Roland Garros Martin (z pozície kvalifikanta) bude medzi najlepšími 32 čeliť Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi nasadenému ako trinástemu. Proti 32-ročnému súperovi (23., maximum v podobe 16. stupienka) zverenec Miloslava Grolmusa ešte nehral.

Martin už prienikom do 2. kola vyrovnal národný olympijský rekord v singli mužov v ére samostatnosti, pred ňou, samozrejme, vyniká zlato Miloslava Mečířa zo Soulu 1988. Pripomenul Karola Kučeru (Atlanta 1996 aj Sydney 2000) a Dominika Hrbatého (Atény 2004 i Peking 2008). Pred štyrmi rokmi v Londýne sa Martin Kližan aj Lukáš Lacko lúčili hneď v 1. kole.

Daviscupový reprezentant SR Martin sa v nedeľu predstaví v 1. kole štvorhry po boku Igora Zelenaya proti spomenutému Kohlschreiberovi a Janovi-Lennardovi Struffovi.

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Andrej Martin (SR) – Denis Kudla (USA) 6:0, 6:3

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinDenis KudlaLukáš LackoMartin Kližan