Schmiedlová v Riu zaskočila favoritku Vinciovú a postúpila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - druhý deň

RIO DE JANEIRO 7. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zaskočila favorizovanú Talianku Robertu Vinciovú a cez triumf 7:5, 6:4 za 94 minút postúpila do 2. kola dvojhry žien na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro. Bol to ich druhý vzájomný duel, v prvom 33-ročnú univerzálku vlani v novembri na tzv. malých MS WTA pod názvom Elite Trophy v čínskom Ču-chaji zdolala jasne 6:1, 6:0.

OH 2016

Schmiedlová začala dobre, no z vedenia 3:0 veľmi rýchlo prehrávala 3:4. Neskôr otočila na 5:4 a pri podaní súperky nepremenila setbal, pri ďalšom servise šestky „olympijského pavúka“ však využila dovedna štvrtú možnosť uzavrieť set. V úvode druhého si Schmiedlová opäť vypracovala náskok, ale skúsená súperka otočila z 0:2 na 4:2. Ani to však mladú Košičanku nezlomilo a štyri víťazné hry v rade jej priniesli prienik do 2. kola. Na postup premenila tretí mečbal v desiatej hre druhého setu.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – druhý deň

„Bol to veľmi ťažký zápas a stále nemôžem uveriť tomu, že sa mi podarilo zvíťaziť. Je to obrovské prekvapenie, isto si nik nemyslel, že zdolám hráčku z elitnej svetovej desiatky. Teší ma nielen víťazstvo, ale aj výkon. Na kurte som sa cítila najlepšie za posledného polroka. Zápas som si chcela predovšetkým užiť, veď som hrala na olympijskom turnaji, neprežívala som žiaden stres. Už dávno som nehrala tak neskoro večer. Veľmi dobre som sa pohybovala, vychádzali mi aj obhodenia súperky po ťažkých loptách,“ povedala po zápase mladá slovenská športovkyňa.

Jej duel sledoval naživo z hľadiska kurtu číslo 3 aj prezident SR Andrej Kiska. „Mám radosť z toho, že ma prišiel povzbudiť. Vyzeral, že sa úprimne teší z môjho víťazstva. Počas duelu som si pána prezidenta nevšimla, sústredila som sa na svoju hru,“ poznamenala s úsmevom slovenská tenistka. V 2. kole bude Karolína Schmiedlová čeliť najskôr v pondelok víťazke nedeľňajšieho stretnutia medzi Ruskou Jekaterinou Makarovovou a Caglou Büyükakcayovou z Turecka. Ani s jednou z nich sa Slovenka na hlavnom okruhu ešte nestretla.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Karolína Schmiedlová (SR) – Roberta Vinciová (Tal.-6) 7:5, 6:4 za 94 minút

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaKarolína SchmiedlováRoberta Vinciová