Slovák Wang Jang ide v Riu ďalej, súperovi pustil iba set

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - druhý deň

RIO DE JANEIRO 7. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský stolnotenisový reprezentant Wang Jang podľa očakávania postúpil do 2. kola dvojhry mužov na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro.

OH 2016

Olympijský debutant si v sobotňajšom súboji 1. kola poradil s Mexičanom Marcosom Madridom za 36 minút 4:1 (8, 8, 6, -5, 6). Súper ho trápil len vo štvrtom sete, v ktorom triumfoval pomerne jednoznačne 11:5. Na postup Wang Jang premenil hneď prvý mečbal.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – druhý deň

Dvadsaťjedenročný rodák z Číny (51. v aktuálnom svetovom rebríčku ITTF) prekonal mexického súpera (162.) v prvom vzájomnom súboji. V stretnutí 2. kola si reprezentant SR zmeria sily s Quadrim Arunom z Nigérie, štyridsiatym hráčom vo svetovom renkingu a nasadenou dvadsaťsedmičkou pavúka.

Dvadsaťsedemročný africký pravák štartoval na OH aj v roku 2012 v Londýne. Súboj o prienik do 3. kola sa uskutoční v nedeľu 7. augusta o 19.30 h SELČ.

V sobotu sa na olympijskom fóre predstavili aj obe ženské zástupkyne. Skúsená Eva Ódorová podľahla Wu Jue z USA, olympijská debutantka Barbora Balážová postúpila cez Mexičanku Yadiru Silvovú.

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Wang Jang (SR) – Marcos Madrid (Mex.) 4:1 (8, 8, 6, -5, 6)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barbora BalážováEva Ódorová