Sagan pred Riom vyhral preteky horských bicyklov v USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PeterSagan
Foto: facebook.com/PeterSagan

GRAND TARGHEE 7. augusta (WebNoviny.sk) – Peter Sagan v rámci prípravy na olympijské hry v Riu de Janeiro sa stal víťazom otvorených pretekov horských bicyklov v americkom Grand Targhee s názvom Pierre´s Hole 50/100 Bike Race.

V lyžiarskom stredisku v štáte Wyoming neďaleko Alty na západe USA sa Sagan v sobotu predstavil na 50 km trati a podľa profilu pretekov na facebooku v náročnom teréne jazdil mimoriadne rýchlo. Podľa organizátorov na 50 km okruhu jazdci nastúpali 3600 výškových metrov, na 100 km to bolo až 7500 metrov.

OH 2016

Na 50 km okruhu jazdci nastúpali 3600 výškových metrov, na 100 km to bolo až 7500 metrov. Sagan podľa výsledkov dosiahol čas 2:00:13,3 h a druhého v poradí, Daveya Mitchella, zdolal o takmer 22 minút (2:21:55,2).

„Dnešné preteky v Grand Targhee boli skvelé! Veľmi sa mi páčila priateľská atmosféra a pozitívna energia, ktorá vyžaruje z tohto miesta,“ reagoval Peter Sagan na svojom facebookovom profile. Pridal aj fotografiu zo stupňa víťazov s medailou. „Úradujúci svetový šampión Peter Sagan a víťaz zeleného dresu na Tour de France sa vracia k horskej cyklistike a na preteky v Brazílii sa pripravuje aj vo Wyoming’s Teton Mountains!“ znel status pretekov v Grand Targhee na facebooku.

Víťaz troch etáp na tohtoročnej Tour de France, ale aj prestížnej jarnej klasiky Okolo Flámska P. Sagan sa mal pôvodne v Riu predstaviť v cestných pretekoch s hromadným štartom, kde je úradujúcim majstrom sveta. Po zvážení všetkých alternatív (náročnosť okruhu, skorý termín pretekov už v sobotu 6. 8.) sa 26-ročný Žilinčan rozhodol, že to vyskúša v cross-country, kde bol kedysi ako junior úspešný a rozbiehal svoju neskôr mimoriadne úspešnú kariéru na ceste.

Tento rok sa jazdec tímu Tinkoff už predtým predstavil na dvoch podujatiach horských cyklistov – v rakúskom Grazi a českých Tepliciach. Úvodné preteky nedokončil, no v druhých získal potrebné body pre štart na OH 2016.

Výsledky:

50 km – otvorená kat.: 1. Peter Sagan 2:00:13,3 h, 2. Davey Mitchell 2:21:55,2, 3. Jason Berning 2:24:12,7

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan