Balážová mala mečbal, ale po dráme na olympiáde vypadla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - tretí deň

RIO DE JANEIRO 7. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská stolnotenisová reprezentantka Barbora Balážová nepostúpila na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro do 3. kola a nepostarala sa o najlepší výsledok SR v tomto športovom odvetví pod piatimi kruhmi v ére samostatnosti.

OH 2016

Dvadsaťštyriročná Slovenka v úvodnom dejstve zo 4:8 vyrovnala na 8:8, ale záver patril skúsenejšej protivníčke. Ďalšie dva sety sa hrali v réžii Balážovej, ktorá priebežne otočila vývoj duelu. Vo štvrtom sete najskôr zaostávala 0:4, ale dokázala sa dotiahnuť a do stavu 7:7 držala krok. Li Fen však potom zabrala a vyrovnala na 2:2. Piate dejstvo patrilo topoľčianskej rodáčke, ktorá v ňom bola prakticky stále o krok vpred.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – tretí deň

V šiestom sete vyšiel Balážovej obrat zo 6:8 na 10:9, ale svoj mečbal nevyužila. Naopak, Li Fen si šnúrou troch loptičiek vynútila rozhodujúcu siedmu časť. Tá sa najskôr vyvíjala v prospech Slovenky, keď z 0:2 dala na 5:3 i 6:4. Od stavu 7:7 však už nedokázala bodovať, a tak sa z postupu do 3. kola tešila 40-ročná čínska rodáčka vo švédskych službách. Li Fen, ktorá je európskou singlovou šampiónkou z roku 2013 z rakúskeho Schwechatu, nastúpi v 3. kole proti úradujúcej čínskej olympijskej šampiónke Li Siao-sia.

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - tretí deň
Foto: SITA/Martin Medňanský

„Po zápase mám trochu zmiešané pocity. Teraz to tak ešte nevnímam, ale neskôr ma to určite bude mrzieť. Myslím si, že som do toho dala všetko a z tohto hľadiska si nemám čo vyčítať. Nezľakla som sa a svoje premiérové OH hodnotím pozitívne. Súperku som poznala, pred pár rokmi sme sa dokonca stretli, ale bolo to už dávno. Na olympiáde má šancu každý s každým. Do duelu som vstupovala s tým, že chcem zvíťaziť a nie s tým, že skúsim vyhrať. V závere šiesteho setu mi možno chýbalo trochu šťastia. Súperka nezaservovala nejako super, ale poslala to do stredu a na to som nebola dobre postavená. Loptička mi chytila sito a šla von. Ak by som tam mala kúsok šťastia, tak ten set aj zápas mám. Celkovo sa to však zlomilo v siedmom sete pri mojom vedení 6:4, ktoré dokázala súperka vymazať,“ zhodnotila frustrujúcu prehru Barbora Balážová.

Singlová súťaž žien už bude pokračovať bez slovenského zastúpenia, keďže okrem Balážovej sa už rozlúčila aj Eva Ódorová, ktorá neprešla cez 1. kolo.

Dvojhra žien – 2. kolo:

Barbora Balážová (SR) – Li Fen (Švéd.-25) 3:4 (-8, 6, 7, -8, 9, -10, -7)

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - tretí deň
Foto: SITA/Martin Medňanský
Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barbora BalážováEva Ódorová