Slovenská olympijská medailová nádej je zatiaľ jedenásta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Erik Varga
Erik Varga v Baku potvrdil úlohu spolufavorita súťaže v trape mužov. Foto: SITA/Štartfoto

RIO DE JANEIRO 7. augusta (WebNoviny.sk) – Talian Massimo Fabbrizi ako jediný z 33-členného štartového poľa pretekov v trape mužov na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro má na konte plný počet bodov.

Z nedeľňajších 75 terčov nezaváhal ani pri jednom, vďaka čomu je lídrom poradia po nedeľňajšiej prvej časti kvalifikácie. Fabbrizi má pred Britom Edwardom Lingom i svojím krajanom Giovannim Pellielom náskok dvoch terčov. Slovenskí reprezentanti zatiaľ zaostávajú za priečkami znamenajúcimi postup do vyraďovacej časti. Z dua zverencov trénera Branislava Slamku je na tom lepšie podľa očakávania Erik Varga (ŠCP Bratislava).

OH 2016

Úradujúci svetový šampión Varga trafil 69 terčov (23-23-23), keď v každej z troch z doterajších položiek spravil po dve chyby. V priebežnom poradí mu patrí 11. priečka a aktuálne ho od prvej šestice (postúpia do semifinále) delia dva terče. Ak 40-ročný Varga ako jedna z najväčších slovenských medailových nádejí na OH 2016 nechce chýbať vo vyraďovacích bojoch, potrebuje v pondelok vo zvyšných dvoch z celkovo piatich položiek kvalifikácie zabrať naplno a spoliehať sa aj na zaváhania súperov.

„Ťažko povedať, či ešte je šanca posunúť sa vyššie. Sledujem totiž iba sám seba a nie súperov. Nie som sklamaný, ale za týždeň sa mi nepodarilo naladiť sa na túto strelnicu. Robím maximum, ale ani sústredenie nie je také, ako by som si predstavoval. Ešte nie je koniec. Vrhačka je úplne iná, na akú sme zvyknutí. A vidieť to aj na výsledkoch,“ vyhlásil Erik Varga.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – tretí deň

Debutant pod piatimi kruhmi Marián Kovačócy si na strelnici v Deodore pripísal v nedeľu 67 terčov (24-21-22). Začal nádejne, ale nevydarenou druhou položkou sa z popredia zosunul na koniec druhej desiatky a po tretej položke figuruje na začiatku tretej desiatky výsledkovej listiny. Z 21. pozície bude pre 31-ročného Trnavčana prakticky už nemožné preniknúť medzi elitnú šesticu a zopakovať svoje úspešné vystúpenie z aprílového predolympijského testu, keď skončil v Riu v rámci pretekov Svetového pohára piaty.

Trap muži (poradie po I. časti kvalifikácie – 75 terčoch):

1. Massimo Fabbrizi (Tal.) 75 bodov, 2. Edward Ling (V. Brit.) 73, 3. Giovanni Pellielo (Tal.) 73, 4. Josip Glasnovič (Chor.) 72, 5. David Kostelecký (ČR) 72, 6. Yavuz Ilnam (Tur.) 71, … 11. Erik Varga 69, 21. Marián Kovačócy (obaja SR) 67

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik VargaMarián Kovačócy