Slovák Wang Jang sa lúči s olympiádou, vyradil ho Aruna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Wang Jang
Slovenský stolnotenista Wang Jang počas 1. kola dvojhry mužov na letných OH 2016 v Riu de Janeiro. Rio de Janeiro, Brazília, 6. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 7. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Wang Jang sa nepostaral o najlepší výsledok SR na stolnotenisovom turnaji na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro. Nepodarilo sa mu preniknúť do 3. kola singlovej súťaže. Wang Jang (51. v aktuálnom svetovom rebríčku) prehral v nedeľňajšom stretnutí 2. kola dvojhry mužov s Quadrim Arunom z Nigérie (40.), nasadeným ako č. 27, 1:4 na sety.

OH 2016

Wang Jang po vyrovnaní stavu setov na 1:1 nevyužil psychickú výhodu a opäť sa nechal zatlačiť aktívnejším Nigérijčanom do defenzívy. Za stavu 3:6 v piatom sete si „čínsky Slovák“ vzal oddychový čas, ale nepomohlo mu to. Set prehral 6:11 a celý zápas za 33 minút 1:4.

„Myslel som si, že to bude vyrovnanejší zápas. Wang bol dosť nervózny a nepodal svoj maximálny výkon. Bola na ňom vidieť určitá zviazanosť, na druhej strane treba uznať aj kvality súpera, ktorého hrubá sila v útoku bola skutočne obdivuhodná. Môj zverenec sa párkrát snažil zaútočiť, ale nepodarilo sa mu v tých výmenách uspieť, čo mu nepridalo na sebavedomí. Potom to pokračovalo v tomto trende ďalej a už sa mu nepodarilo zvrátiť priebeh duelu. Dal do toho všetko, ale ukázalo sa, že olympijské hry sú turnajom inej kategórie ako ligová súťaž či podujatie ITTF World Tour. Dá sa povedať, že čiastočne zaplatil nováčikovskú daň. V jeho prípade je tu v každom prípade perspektíva do budúcnosti,“ uviedol pre Rádio Slovensko kouč mužskej reprezentácie SR Jarolím Miko.

Dvadsaťjedenročný Wang Jang po svojej rozlúčke pri olympijskom debute poznamenal: „Keď som vyrovnal na 1:1 na sety, tak som pokúšal viac útočiť. Pri ofenzívnej snahe som sa však dopúšťal chýb a premohla ma nervozita. Napriek vyradeniu bolo moje účinkovanie v Riu v poriadku. Som ešte mladý, pokúsim sa uspieť o štyri roky. Hádam to v Tokiu bude z mojej strany ešte lepšie.“

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – tretí deň

Účinkovanie Slovákov vo dvojhre v Riu de Janeiro sa týmto skončilo. Eva Ódorová stroskotala ešte v sobotu v 1. kole na Wu Jue z USA (1:4) a Barbora Balážová nestačila v nedeľňajšom 2. kole na Li Fen (3:4), keď v šiestom sete nevyužila jeden mečbal. Ďalším súperom Nigérijčana Quadriho Arunu bude taiwanská päťka „pavúka“ a svetová sedmička Čuang Čih-juan. Pre semifinalistu OH 2012 to bude prvé vystúpenie v Riu, keďže bol priamo nasadený do 3. kola.

Dvojhra mužov – 2. kolo:

Quadri Aruna (Nigér.-27) – Wang Jang (SR) 4:1 (7, -7, 7, 9, 6)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barbora BalážováEva Ódorová