Video: Cyklistické preteky v Riu poznačil hrôzostrašný pád

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
OH 2016
Hrôzostrašný pád holandskej cyklistky van Vleutenovej počas nedeľňajších pretekov s hromadným štartom na olympiáde v Riu. Foto: reprofoto YouTube

RIO DE JANEIRO 7. augusta (WebNoviny.sk) – Hrozivo vyzerajúcim pádom sa po mužských cyklistických pretekoch s hromadným štartom na OH v Riu de Janeiro nevyhla ani rovnaká disciplína v kategórii žien.

OH 2016
Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – tretí deň

Najhoršie v nedeľu dopadla Holanďanka Annemiek van Vleutenová. Tá sa v priebehu súťaže dostala na čelo, ale 10 km pred koncom ju pri strmom zjazde z kopca postihol nepríjemný pád. Preletela ponad riadidlá bicykla a udrela si hlavu o asfaltový povrch cesty. Tridsaťtriročnú športovkyňu okamžite previezli do nemocnice. Van Vleutenová sa dlho nevedela pozviechať, no podľa prvých správ holandských médií je pretekárka v poriadku a nič vážne sa jej nestalo.

https://www.youtube.com/watch?v=zoKSJpy3yNw

V sobotu v tom istom technickom klesaní približne na tom istom mieste utrpela zranenie dvojica z čela pretekov Talian Vincenzo Nibali a Kolumbijčan Sergio Henao. Prvému menovanému zistili zlomeninu oboch kľúčnych kostí, Henao má fraktúru panvy a pomliaždený hrudník. Okrem nich mal smolu aj Austrálčan Richie Porte, ktorý si zlomil lopatku.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richie PorteVincenzo Nibali