Olympijské prekvapenie na úkor Djokoviča, Del Potro plakal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - tretí deň

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Prekvapenie na úkor srbského lídra svetového rebríčka tenistov Novaka Djokoviča sa udialo v 1. kole dvojhry mužov na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

OH 2016

Maratónsky zápas

Djokovič prehral s Argentínčanom s minulosťou grandslamového šampióna Juanom Martínom Del Potrom 6:7 (4), 6:7 (2). Maratónsky zápas trval 2:30 h a Del Potro v ňom favorizovaného súpera zlomil až v tajbrejkoch. Až do koncovky oboch setov si obaja hráči držali svoje podanie. Del Potro premenil druhý mečbal, keď v druhom tajbrejku viedol už 6:1. Argentínčan, ktorý v ostatných troch rokoch pre chronické problémy so zápästím nedominantnej ľavej ruky toho veľa nenahral, predviedol 41 víťazných úderov.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – tretí deň

Paradoxne vyznieva informácia, že Djokovič prehral s Del Potrom aj pred štyrmi rokmi na OH v Londýne /5:7, 4:6/. Vtedy mu Juhoameričan víťazstvom v súboji o 3. miesto na tráve wimbledonského All England Lawn Tennis and Croquet Clubu „vyfúkol“ bronzovú medailu. Teraz ho pripravil o šancu na zisk posledného prestížneho titulu, ktorý mu chýba v jagavej zbierke. Srb zatiaľ má na olympijskom konte bronz spred ôsmich rokov z Pekingu.

https://www.youtube.com/watch?v=bCgiKLBMRPk

Súboj Djokovič – Del Potro bol jednoznačným hitom 1. kola

Dvadsaťdeväťročný Djokovič, ktorý v tejto sezóne triumfom na Roland Garros v Paríži skompletizoval tzv. kariérny Grand Slam, si počká minimálne štyri roky na splnenie olympijského sna. Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu triumfoval minulý týždeň v Toronte, bol to jeho 30. titul na úrovni ATP World Tour Masters 1000.

Dvadsaťsedemročný niekdajší štvrtý muž svetového rebríčka ATP Del Potro, teraz po recidíve so zápästím až 141. v hodnotení, je víťazom US Open 2009. Nedávno na Wimbledone sa prebojoval do 3. kola, keď zdolal víťaza Roland Garros spred roka Švajčiara Stana Wawrinku, ale potom nestačil na Francúza Lucasa Puilleho.

„Novak je veľký šampión a môj dlhoročný priateľ. Som mu vďačný za jeho slová podpory počas môjho uzdravovania. Rešpektujeme sa navzájom. Viem, aké dôležité bolo pre neho získať olympijské zlato. Vedel, že to nebude mať so mnou jednoduché. Napriek tomu som prekvapený, že som ho zdolal. Nečakal som, že úroveň mojej hry bude až taká vysoká. Bol to divácky príťažlivý zápas z akéhokoľvek pohľadu. Po všetkom tom úsilí, ktoré som vynaložil pri svojom návrate na dvorce po problémoch so zápästím, je toto sladká odmena. Zdolal som svetovú jednotku,“ povedal Del Potro podľa informačného systému OH 2016 v Riu.

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - tretí deň

„DelPo predviedol mimoriadny výkon a ja mu môžem len pogratulovať. Bol lepší a toto víťazstvo si zaslúžil. Je to jedna z najťažších prehier v mojej kariére. Nie je to prvýkrát, čo som prehral tenisový zápas, na druhej strane, toto sú olympijské hry… Som smutný z toho, že na turnaji, kde som túžil po celkovom triumfe, sa lúčim tak skoro. Teší ma však, že môj dobrý kamarát po rokoch naplnených zraneniami hrá tak dobre. Želám mu, aby sa na turnaji dostal čo najďalej,“ skonštatoval Djokovič.

Súboj Djokovič – Del Potro bol jednoznačným hitom 1. kola dvojhry na olympijskom turnaji v Riu, kde sa hrá na tvrdom povrchu v Olympijskom tenisovom centre v Barre. Djokovič nevyužil šancu stať sa tretím držiteľom Golden Slamu (kariérny Grand Slam plus zlato z OH) po Američanovi Andrem Agassim a Španielovi Rafaelovi Nadalovi: „Asi by som to považoval za jeden z najväčších úspechov v celej mojej kariére. Musím si však zachovať pokoru a nepredbiehať,“ povedal ešte pred začiatkom turnaja belehradský rodák.

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Juan Martín Del Potro (Arg.) – Novak Djokovič (Srb.-1) 7:6 (4), 7:6 (2)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juan Martin Del PotroNovak Djokovič