Guľka mierila na policajný balón, vypálili ju zo slumu v Riu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Olympiáda
Foto: archívne, SITA/AP

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Projektil, ktorý sa v sobotu postaral o rozruch v dejisku jazdeckých súťaží na OH v Riu de Janeiro, zablúdil do mediálneho stanu z neďalekého slumu.

Potvrdil to hovorca organizačného výboru OH 2016 Mario Andrada. Guľka prederavila strechu stanu a skončila na podlahe. Incident sa udial počas prestávky sobotňajšej drezúrnej úvodnej časti pretekov všestrannej spôsobilosti jednotlivcov a družstiev.

OH 2016
Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – tretí deň

Projektil dopadol neďaleko jedného z novinárskych stolov v rohu miestnosti určenej na tlačové konferencie, v streche zanechal viditeľný otvor. Aréna sa nachádza neďaleko vojenských priestorov a na mieste sa rýchlo objavili členovia brazílskej armády, ale táto stopa sa ukázala byť falošnou.

„Podľa bezpečnostných zložiek guľka priletela z väčšej vzdialenosti. Strelec mieril na policajný balón s kamerou. Aj prvé zistenia ministerstva obrany hovoria o tom, že pristála v nízkej rýchlosti a s malou kinetickou energiou,“ povedal Andrada. Rezort obrany vraj prízvukoval, že športovisko nebolo terčom útoku a príslušné úrady preskúmajú zábery z kamery, aby sa pokúsili vypátrať strelca.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia