Skvelá správa z olympiády, Martin je bez boja v treťom kole

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Martin
Slovenský tenista Andrej Martin počas zápasu na olympiáde v Riu. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Andrej Martin bez boja v 2. kole postúpil do osemfinále dvojhry mužov na OH v Riu de Janeiro. Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi nasadenému ako trinástemu totiž diagnostikovali únavovú zlomeninu pravej nohy, v pondelok teda nebude môcť nastúpiť. Informáciu o diagnóze prinieslo verifikované twitterové konto Nemeckého tenisového zväzu (DTB).

OH 2016
Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – štvrtý deň

Tridsaťdvaročný Kohlschreiber figuruje k 8. augustu na 28. priečke vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, v minulosti bol aj na 16. priečke. V nedeľu po boku Jana-Lennarda Struffa nenastúpil na 1. kolo štvorhry práve proti Martinovi a Igorovi Zelenayovi, ktorí následne podľahli portugalským náhradníkom Gastaovi Eliasovi a Joaovi Sousovi 4:6, 2:6.

Podľa agentúry SID je Kohlschreiber v pondelok už na ceste domov. Nemci majú na tomto podujatí smolu: v nedeľu Dustin Brown pre podvrtnutie ľavého členka nedohral 1. kolo singla proti domácemu Thomazovi Belluccimu, vzdal sa za stavu 6:4, 4:5 a servis.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin, aktuálne 121. v renkingu (pred dvoma týždňami na 98. pozícii debutoval v Top 100 po prieniku do finále na antuke v Umagu) sa medzi najlepšími šestnástimi stretne s Japoncom Kei Nišikorim. Štvorka pavúka si v 2. kole poradila s Austrálčanom Johnom Millmanom 7:6 (4), 6:4. S rovesníkom Nišikorim (7.), finalistom newyorských US Open 2014, Martin ešte nehral.

„Mám trochu zmiešané pocity, lebo som bol nastavený na dnešný zápas a zrazu mi oznámili že nehrám. Samozrejme, radšej by som vyhral fair play na kurte a mrzí ma, čo sa stalo Philippovi, ale zároveň som rád za šancu zahrať si o štvrťfinále a aj za deň voľna, aby som sa dal čo najlepšie dokopy. Mojich potenciálnych súperov si dnes pozriem. Ktokoľvek z nich vyhrá, budem zase v pozícii outsidera, na ktorú som v ostatnej dobe zvyknutý, takže pre mňa nič nové. Budem môcť hrať uvoľnene, užiť si to a dozvedieť, na čo mám,“ uviedol Andrej Martin pre agentúru SITA.

Zverenec Miloslava Grolmusa v rámci TC Empire Trnava Martin už teraz je olympijským rekordérom SR v ére samostatnosti vo dvojhre mužov (pred ňou, samozrejme, vyniká zlato Miloslava Mečířa zo Soulu 1988). Účastník 3. kola hlavnej singlovej súťaže na tohtoročnom parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros Martin prekonal olympijské 2. kolá Karola Kučeru (Atlanta 1996 aj Sydney 2000) a Dominika Hrbatého (Atény 2004 i Peking 2008). Pred štyrmi rokmi v Londýne sa Martin Kližan aj Lukáš Lacko lúčili hneď v 1. kole.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MartinDustin BrownLukáš LackoMartin Kližan