Jedna z najväčších slovenských nádejí nezíska medailu v Riu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štvrtý deň
Slovenský strelec Erik Varga počas 2. časti kvalifikácie v trape. Rio de Janeiro, 8. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Jedna z najväčších slovenských medailových nádejí na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro zostane nenaplnená. Erik Varga patril medzi horúce želiezka výpravy SR pod piatimi kruhmi, ale v trape mužov sa neprebojoval medzi šesticu semifinalistov. Dvojnásobný majster sveta dosiahol súčet 114 terčov (23-23-23-24-21), čím sa ešte pred koncom kvalifikácie odsunul za priečky vzdialené od postupu.

OH 2016

Varga figuroval po nedeľňajšom prvom dni na 11. mieste so 69 bodmi, v pondelok pridal 45 bodov a zosunul sa na koniec druhej desiatky výsledkovej listiny. Ešte pred záverečnou položkou tlela zverencovi trénera Branislava Slamku nádej, keďže bol priebežne deviaty s odstupom jedného terča na šiesteho v poradí. Štyri chyby v záverečnej položke však znamenali definitívny koniec nádejí na úspech na strelnici v Deodore.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – štvrtý deň

„V pravom slova zmysle necítim sklamanie. Ja som spokojný so svojou robotou, ktorú som tu odviedol. Zo začiatku sa mi nedarilo, mal som veľké problémy, ale podarilo sa mi to ustáť a vypracovať si techniku. Stále si myslím, že je na svetovej úrovni. Mrzí ma jediná vec, že vynaloženú energiu sa nepodarilo pretaviť do výsledku. Sme ľudia, ťažko to naprogramovať. Streľba je veľmi zložitá vec, človek musí byť stopercentne v pohode a koncentrovaný. Navyše každý deň je iný a vydržať dva súťažné v maximálnom nasadení dni je veľmi náročné. Život však ide ďalej,“ povedal po svojom vystúpení Erik Varga, ktorý si pred poslednými 25 terčmi nezaťažoval hlavu myšlienkami o iskierke nádeje na postup.

„Súperov nesledujem. Koncentrujem sa na seba. Na prvú či poslednú položku idem s rovnakým zámerom, podať maximálny výkon, teda streliť to, čo je vo mne. Bojoval som do poslednej chvíle, zápasil som však aj so strelnicou, s ktorou sa mi nepodarilo zladiť tak, ako som si predstavoval. Trápili sa tu však aj iní strelci,“ dodal člen ŠCP Bratislava, ktorý skončí najhoršie zo svojich troch účastí na OH – v Pekingu 2008 bol deviaty a v Londýne 2012 dvanásty.

Šancu na postup do semifinále nemá už ani druhý slovenský zástupca Marián Kovačócy, ktorý trafil takisto 114 terčov (24-21-22-23-24). Pri svojom olympijskom debute dokonca predstihne Vargu, ale bude stačiť len na umiestnenie na konci druhej desiatky.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik VargaMarián Kovačócy