Isinbajevová a Šubenkov neuspeli s odvolaním proti dištancu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Riu otvorili Slovenský dom
Olympijské kruhy v olympijskom parku pred začiatkom Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro. Rio de Janeiro, Brazília, 4. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Ruská žrdkárska cárovná Jelena Isinbajevová a jej krajan, majster sveta v šprinte nad prekážkami, Sergej Šubenkov, neuspeli s odvolaním na Švajčiarskom federálnom súde v súvislosti s vylúčením ruských atlétov z účasti na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

OH 2016

Toto rozhodnutie sa udialo v súlade s očakávaniami, keďže ani šéf Všeruskej atletickej federácie Dmitrij Šľachtin neveril, žeby sa niečo mohlo zmeniť na pôvodnom verdikte Športového arbitrážneho súdu. Ten potvrdil trest pre všetkých ruských atlétov, ktorý na nich uvalila ešte vlani v novembri Medzinárodná asociácia atletických federácií ako sankciu po odhalení rozsiahlej schémy štátom podporovaného dopingu. „Toto rozhodnutie nás nemôže odradiť od ďalších prejavov nesúhlasu s rozhodnutím CAS. Budeme bojovať za svoje práva všetkými povolenými prostriedkami,“ uviedol Šubenkov.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – štvrtý deň

Svetová rekordérka a dvojnásobná olympijská šampiónka Isinbajevová použila už viacero prostriedkov na to, aby presvedčila príslušné medzinárodné orgány zmeniť pôvodné striktné rozhodnutie v neprospech ruských atlétov. Isinbajevová sa usilovala o udelenie výnimky z dištancu, ktorý IAAF uložila všetkým atlétom z Ruskej federácie.

„Zázrak sa však nestal,“ napísala na sociálnej sieti fanúšikom 34-ročná športovkyňa, ktorá v minulosti oznámila, že v prípade neúčasti na OH 2016 ukončí kariéru. Isinbajevová už dávnejšie označila rozhodnutia IAAF a Športového arbitrážneho súdu (CAS) za politicky motivované. Zároveň avizovala, že verdikt CAS napadne na Európskom súde pre ľudské práva. „Nikomu sa nepodarí zlomiť Rusko. V minulosti to už skúšal kadekto, ale nikto neuspel. Čo nás nezabije, to nás posilní,“ vyhlásila.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jelena Isinbajevová