Schmiedlová prehrala trojsetovú bitku na olympiáde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karolína Schmiedlová
Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová počas zápasu dvojhry žien na olympijskom turnaji. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala 6:3, 4:6, 2:6 s favorizovanou ruskou univerzálkou Jekaterinou Makarovovou v pondelňajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na OH v Riu de Janeiro. V rozhodujúcom sete začala Schmiedlová nádejne brejkom, ale potom klesla na 1:4 a už nezvládla obrat. V ôsmom geme ešte raz prišla o servis.

OH 2016
Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – štvrtý deň

Dvadsaťjedenročná Košičanka Schmiedlová sa nachádza na 59. priečke v renkingu WTA (najvyššie bola na 26. pozícii) a s 28-ročnou Makarovovou (35., už figurovala aj na 8. mieste) hrala premiérovo v kariére. Členka „zbornej“ je semifinalistkou singla na US Open 2014 aj Australian Open 2015. V osemfinálovom 3. kole si Makarovová zmeria sily s tiež ľavorukou dobyvateľkou Wimbledonu 2011 a 2014 Petrou Kvitovou z ČR.

Zverenkyňa Jaroslava Levinského „Kajka“ Schmiedlová si na tvrdom povrchu GreenSet Grand Prix Cushion v areáli Olympic Tennis Centre v Barra Olympic Parku zhoršila svoju tohtosezónnu zápasovú bilanciu v singli na 6:21. Stále platí, že dosiaľ naposledy vybojovala aspoň dva triumfy za sebou v septembri 2015 v čínskom Wu-chane, vtedy dokonca boli tri.

„V tomto roku mi to na dvorcoch nejde, toto vystúpenie v Riu bol určite krok dopredu. Verím, že ma to nakopne do ďalších turnajov. Už dnes som išla na kurt oveľa sebavedomejšie ako predtým. Verím, že už budem hrať len lepšie. Bola to moja prvá olympiáda, som celkovo spokojná,“ dodala K. Schmiedlová.

Dvojhra žien – 2. kolo:

Jekaterina Makarovová (Rus.) – Karolína Schmiedlová (SR) 3:6, 6:4, 6:2

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jekaterina makarovováKarolína Schmiedlová