Om jun-čol sa necíti hrdinom, za striebro sa vodcovi kajá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Obrovská vojenská prehliadka v Pchjongjangu
Severná Kórea si v sobotu pripomenula 70. výročie založenia vládnucej Kórejskej strany práce obrovskou vojenskou prehliadkou, ktorú sledoval vodca Kim Čong-un. Po vodcovom prejave nasledoval pochod vojakov vo formáciách, najprv však išli oddiely vojakov oblečených v štýle revolučnej armády, ktorá bojovala v druhej svetovej vojne proti Japonsku. Vrcholom prehliadky bola skupina medzikontinentálnych balistických striel, hoci nie je známe, že by boli aj úspešne otestované. Pchjongjang, 10. október 2015. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Severokórejský vzpierač Om jun-čol bol po nedeľňajšom zisku striebornej medaily v kategórii do 56 kg na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro riadne skormútený.

OH 2016

V bezprostrednom vyhlásení po súťaži sa ospravedlnil čelným predstaviteľom svojej krajiny za to, že sa mu nepodarilo vyhrať. „Kim Čong-il (vodca KĽDR v rokoch 1994 – 2011, pozn.) bude pre mňa večnou inšpiráciou. Je mi ľúto, že som nebol schopný poďakovať sa mu za všetko zlatou medailou. Nemyslím si, že so striebrom budem vo vlasti nejakým hrdinom. Dúfam, že v budúcnosti sa opäť prebojujem na vrchol. Mám na mysli všetky šampionáty od budúceho roku až po OH v Tokiu,“ citoval reprezentanta KĽDR portál fakt.pl. Om jun-čol obhajoval v tejto kategórii zlato z Londýna 2012.

Súčasný severokórejský vodca Kim Čong-un zadal športovcom KĽDR úlohu získať OH v Riu aspoň päť zlatých medailí. Každý slabší výsledok v medailovej klasifikácii bude považovať za zlyhanie a národnú hanbu. V Riu štartuje dovedna 31 športovcov z KĽDR.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kim Čong-un