Súhrn: Letná olympiáda Rio de Janeiro (OH 2016) - 4. deň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štvrtý deň
Americká plavkyňa Katie Ledecká počas semifinále na 200 m voľný spôsob. Rio de Janeiro, 8. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Aj v pondelok sa na olympijských hrách v Riu de Janeiro rozdávali cenné kovy, v akcii bolo aj niekoľko slovenských reprezentantov. Ladislav a Peter Škantárovci ovládli kvalifikáciu kategórie C2, darilo sa aj Jane Dukátovej, ktorá tiež postúpila do semifinále.

OH 2016

Jedna z najväčších slovenských medailových nádejí na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro zostane nenaplnená. Erik Varga patril medzi horúce želiezka výpravy SR pod piatimi kruhmi, ale v trape mužov sa neprebojoval medzi šesticu semifinalistov. Dvojnásobný majster sveta dosiahol súčet 114 terčov (23-23-23-24-21), čím sa ešte pred koncom kvalifikácie odsunul za priečky vzdialené od postupu.

Varga figuroval po nedeľňajšom prvom dni na 11. mieste so 69 bodmi, v pondelok pridal 45 bodov a zosunul sa na koniec druhej desiatky výsledkovej listiny. Šancu na postup do semifinále nemá už ani druhý slovenský zástupca Marián Kovačócy, ktorý trafil takisto 114 terčov (24-21-22-23-24). Pri svojom olympijskom debute dokonca predstihne Vargu, ale bude stačiť len na umiestnenie na konci druhej desiatky.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – štvrtý deň

Premiérové vystúpenie Alexandry Longovej na olympijských hrách sa skončilo pred bránami šestnásťfinálovej fázy súťaže jednotlivkýň. Do pondelňajšej eliminačnej časti v Riu de Janeiro vstúpila pritom bravúrne – víťazstvom 7:1 nad Indkou Laxmirani Majhiovou. V nasledujúcom súboji 2. kola však 22-ročná Viničnianka nenarobila na Sambadróme väčšie problémy Číňanke Čchi Jü-chung a podľahla jej hladko 0:6.

Do tretieho kola olympijského turnaja dvojhry mužov už bez boja postúpil Andrej Martin, pretože Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi diagnostikovali únavovú zlomeninu nohy a z pavúka sa musel odhlásiť. V ženskom pavúku naopak po trojsetovej bitke skončila Karolína Schmiedlová.

Vedenie slovenskej výpravy na olympiáde v Riu de Janeiro reagovalo na medializované informácie o zdravotnom stave Jakuba Grigara. Grigar obsadil štvrté miesto v nedeľňajšej kvalifikácii K1 mužov.

Pondelňajší program na olympiáde minúte po minúte:

– pozn. časy sú v SELČ – v Riu je o päť hodín menej

06:42

Súťaž vzpieračov do 62 kg ovládol Óscar Figueroa Mosquera z Kolumbie.

06:25

Druhé finále, druhá zlatá medaila – maďarská plavkyňa Katinka Hosszúová po troch olympijských hrách bez zisku kovu teraz v brazílskom Riu de Janeiro významne pookriala. Dvadsaťsedemročná bazénová univerzálka po sobotňajšom prvenstve na 400 m polohové preteky ozdobenom svetovým rekordom (4:26,36) ovládla aj pondelňajšiu stovku znak, a to časom 58,45.

06:13

Reprezentantky Austrálie sa stali prvými olympijskými víťazkami v ragby. Vo finále sedmičkového variantu zdolali Nový Zéland 24:17. Bronz si vybojovali Kanaďanky. Austrálčanky na turnaji potvrdili úlohu favoritiek. Zaváhali len v závere základnej skupiny, keď už mali isté play-off a remizovali s USA 12:12. Ragby je súčasťou olympijských hier prvýkrát od roku 1924. Sedmičkový variant je dynamickejší a rýchly, turnaj odohrali za tri dni.

00:21

Športoví gymnasti Japonska si vybojovali zlaté medaily v družstiev mužov. Pre krajinu vychádzajúceho slnka je to 7. najcennejší kov v tejto disciplíne, naposledy sa však tešili pred 12 rokmi v Aténach. Striebro v Rio Olympic Arene v Barre získali v dramatickej súťaži reprezentanti Ruska, bronz putuje do Číny, ktorá triumfovala na predchádzajúcich OH 2012 v Londýne.

Strieborní spred štyroch rokov na OH a vlaňajší svetoví šampióni v Glasgowe Japonci v zložení Rjohei Kato, Kenzo Širai, Jusuke Tanaka, Kohei Učimura a Kodži Jamamuro získali v pondelok večer od rozhodcov výslednú známku 274,094 bodu. Hoci v kvalifikácii boli až štvrtí, vo finále v Riu zaslúžene triumfovali. S výrazným odstupom 2,641 bodu skončili druhí gymnasti Ruska (271,453 b.), ktorí ešte viedli po štvrtej rotácii.

Víťazi kvalifikácie a najväčší favoriti na celkový triumf Číňania pokazili prostné a napokon sa museli v olympijskej súťaži uspokojiť s konečnou treťou priečkou s výsledným súčtom 271,122 bodu. Pre bronzových z Londýna – reprezentantov Veľkej Británie – zostala nepopulárna štvrtá pozícia, na 5. priečke klasifikovali gymnastov USA a elitný poltucet uzatvárali domáci Brazílčania.

V utorok je na OH 2016 v športovej gymnastike na programe finále súťaže ženských družstiev.

23:27

Sukanya Srisuratová z Thajska získala zlatú medailu v súťaži vzpieračiek do 58 kg.

23:27

Austrálska dráhová cyklistka Melissa Hoskinsová opustila olympijský velodróm v Riu de Janeiro na nosidlách po ťažkom páde počas tréningu.

23:17

V šabli šermiarok zlatú medailu získala Ruska Jana Jegorianová, ktorá vo finále zdolala krajanku Sofia Velikú 15:14.

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štvrtý deň
Foto: SITA/AP

22:59

Džudistka Rafaela Silvová získala prvú zlatú medailu pre domácu Brazíliu. Dvadsaťštyriročná miestna rodáčka ovládla kategóriu do 57 kg a stala sa prvou brazílskou olympijskou víťazkou v odvetví. Tatami opúšťala v slzách, objala svojho trénera. Pochádza z najväčšieho brazílskeho slumu.

22:33

V synchrónnych skokoch do vody z 10 m veže získalo zlato čínske duo Čchen Aj-sen, Lin Jüe.

22:25

Severokórejský vzpierač Om jun-čol sa ospravedlnil vodcovi Kim Čong-unovi za striebro.

22:03

Organizátori olympiády musia vymeniť čínske vlajky. Pri ich výrobe totiž nastala chyba v dizajne menších hviezd.

21:47

Športové gymnastky z KĽDR a Kórejskej republiky potvrdili, že šport a najmä OH spájajú a inšpirujú bez ohľadu na krajinu. Dôkazom toho bola spoločná fotka, tzv. selfie Lee Eun-ju z Kórejskej republiky s reprezentantkou KĽDR Un Jong Hong. Druhá menovaná je olympijskou šampiónkou z Pekingu 2008 v preskoku, stala sa vtedy prvou športovkyňou z KĽDR s medailou v športovej gymnastike. Informoval server sports.yahoo.com.

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štvrtý deň
Foto: SITA/AP

21:20

Jana Dukátová obsadila šieste miesto v pondelňajšej kvalifikácii K1 a postúpila do semifinále, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 11. augusta od 18.15 h, finále je potom na programe od 20.00 h.

21:14

Dramatická súťaž v trape mužov priniesla na konci chorvátsku radosť. Víťazom dvojdňových pretekov sa stal Josip Glasnovič.

21:08

Poľskému vzpieračovi Tomaszovi Zieliňskému našli pri antidopingovej kontrole zakázaný nandrolón. Analýza B-vzorky potvrdila pozitívny nález. Národný zväz PZPC už previnilca vylúčil z kádra. Informoval o tom na svojom webe. Dvadsaťpäťročný Tomasz Zieliňski je majstrom Európy 2016 z nórskeho Förde v hmotnostnej kategórii do 94 kg.

20:35

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová v pondelok prehrala trojsetovú bitku a lúči sa s olympijským tenisovým turnajom.

20:22

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome Ladislav a Peter Škantárovci ovládli pondelkovú kvalifikáciu kategórie C2 a suverénne postúpili do semifinále. O medailách medzi deblkanoistami na Štadióne Whitewater sa rozhodne vo štvrtok 11. augusta. Od 17.30 h SELČ sa uskutoční semifinále s 11 loďami a po 19.15 h finále s desiatkou najlepších.

20:09

Organizátori olympijských hier vyzvali pretekárov k úcte k súperom po tom, ako americká plavkyňa Lilly Kingová kritizovala účasť ruskej kolegyne Julie Jefimovovej. Tej povolili štart v Brazílii napriek dopingovej minulosti. „Účastníci podujatia majú právo súťažiť v pohode a bez urážok. Športovci by sa mali navzájom rešpektovať,“ uviedol hovorca Medzinárodného olympijského výboru Mark Adams.

Jefimovová si počas nedeľňajších rozplavieb 100 m prsia vypočula aj bučanie niektorých divákov. Úradujúca svetová šampiónka skončila napriek nepriazni časti publika druhá časom 1:05,79, keď o stotinu sekundy zaostala za Kingovou a s prehľadom postúpila do 16-členného semifinále.

19:59

Historická držiteľka zlata z Kosova na olympijských hrách, džudistka Majlinda Kelmendiová, sa dostala do dopingového podozrenia. Podľa informácie agentúry AFP sa 25-ročná víťazka kategórie do 52 kg ešte 16. júna odmietla podrobiť nenahlásenej antidopingovej skúške a neodovzdala svoju vzorku moču na odber.

19:50

Pieseň „The Girl from Ipanema“ sa stala najstreamovanejšiou skladbou po tom, ako ju zahrali na otváracom ceremoniáli olympijských hier. Skladba z roku 1964 zaznamenala 1200-percentný nárast, keď ju zahrali 40-tisíckrát.

Obrazom: Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda Rio de Janeiro

19:31

Brazílska polícia zatkla namíbijského boxera Jonasa Juniasa Jonasa pre podozrenie zo sexuálneho útoku na upratovačku v olympijskej dedine.

19:20

Ani Jana Dukátová nemala problém so vstupom do súťaže vodných slalomárov. V prvom kvalifikačnom kole kategórie K1 Dukátová obsadila štvrté miesto a výrazne si problížila postup do semifinále. Víťazkou sa stala Britka Fiona Pennieová (100,52 /2/).

19:15

Zlatý olympijský medailista z krauliarskej dvojstovky na OH v Londýne 2012 Yannick Agnel končí svoju plaveckú kariéru.

Dvadsaťštyriročný Francúz sa na hrách v Riu ako obhajca titulu v tejto disciplíne neprebojoval z rozplavieb ani do semifinálovej šestnástky, obsadil až 19. priečku časom 1:47,35. Pred štyrmi rokmi v britskej metropole ovládol 200 m voľný spôsob za 1:43,14.

„Som sklamaný, veľmi sklamaný. Vydal som však zo seba všetko, úplné maximum, čo sa dalo. Som rád, že som mal šancu zabojovať o obhajobu olympijského titulu. Sú to moje posledné medzinárodné preteky,“ citoval ho server indianexpress.com. Agnel by mal v Riu ešte štartovať v štafete 4×200 m voľný spôsob.

Rodák z Nimes triumfoval na krauliarskej dvojstovke na MS v dlhom bazéne v Barcelone 2013, na štvorstovke získal titul európskeho šampióna v „päťdesiatke“ už v Budapešti 2010.

18:41

Brazílska polícia zatkla írskeho podnikateľa Kevina Mallona a jeho prekladateľa pre podozrenie z ilegálneho predaja lístkov na olympijské hry. Podľa úradov je zadržaný jedným zo šéfov firmy špecializujúcej sa na predaj vstupeniek a sprostredkovávania ubytovania, ktorá bola podozrivá z rovnakých machinácii už na majstrovstvách sveta vo futbale v 2014. Pri razii zabavili viac ako tisíc lístkov predaných za premrštené sumy, rovnako našli aj niekoľko falošných vstupeniek.

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štvrtý deň
Foto: SITA/Martin Medňanský

18:26

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome Ladislav a Peter Škantárovci zvíťazili v 1. kole pondelňajšej kvalifikácie v kategórii C2 a prakticky si zabezpečili postup do semifinále. Objaví sa tam až jedenásť z celkového počtu 12 lodí. Do úvahy sa berie lepši výsledok z dvoch kvalifikačných kôl, druhé sa uskutoční od 19.20 h SELČ.

18:14

Česká tenistka Petra Kvitová nasadená ako jedenásta už je v osemfinálovom 3. kole dvojhry. Wimbledonská šampiónka 2011 a 2014 v pondelok v 2. kole vyradila niekdajšiu jednotku svetového rebríčka WTA Caroline Wozniacku z Dánska 6:2, 6:4. Veľkou sprievodnou pikantériou bol fakt, že severanku s poľskými koreňmi vedie niekdajší Kvitovej kouč David Kotyza.

18:08

Ruská žrdkárska cárovná Jelena Isinbajevová a jej krajan, majster sveta v šprinte nad prekážkami, Sergej Šubenkov, neuspeli s odvolaním na Švajčiarskom federálnom súde v súvislosti s vylúčením ruských atlétov z účasti na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

17:35

Taliansky reprezentant Niccolo Campriani získal zlatú medailu aj vo vzduchovej puške mužov na 60 výstrelov.

17:20

Česť zahrať prvý golfový úder na olympijských hrách po 112 rokoch bude mať domáci hráč Adison da Silva. Vo štvrtkovej otváracej trojčlennej skupine figurujú aj Graham DeLaet z Kanady a An Bjeong-hun z Kórejskej republiky. Obhajcom zlata bude de facto Kanada, ktorá triumfovala na poslednom olympijskom golfovom turnaji v St. Louis ešte v roku 1904. Najcennejší kov vtedy vybojoval George Lyon.

17:08

Vedenie slovenskej výpravy na olympiáde v Riu de Janeiro reagovalo na medializované informácie o zdravotnom stave Jakuba Grigara. Grigar obsadil štvrté miesto v nedeľňajšej kvalifikácii K1 mužov.

17:05

Austrálčan Richie Porte sa po páde v pretekoch s hromadným štartom neposadí na súťažný bicykel minimálne niekoľko týždňov. Podľa vyjadrení jeho tímu BMC Racing bude pauzovať 4 – 6 týždňov pred návratom do normálneho tréningu.

Tridsaťjedenročný tasmánsky rodák si pri páde v zjazde zlomil pravú lopatku a utrpel niekoľko odrenín, z trate ho odviezla sanitka. „Richieho vzali na pozorovanie do nemocnice v Barre, neskôr sa vráti domov, kde sa bude zotavovať. V tomto momente nie je potrebná operácia, zlomenina sa časom sama zahojí. Minimálne desať dní si úplne oddýchne od bicykla, normálne by mohol začať trénovať v priebehu štyroch až šiestich týždňov,“ uvádza sa vo vyhlásení BMC Racing.

Zatiaľ nie je jasné, či sa Porte stihne vrátiť pred začiatkom majstrovstiev sveta v Katare (9. – 16. októbra). Na júlovej Tour de France obsadil piate miesto, do nominácie na Vueltu sa nezmestil.

16:59

Premiérové vystúpenie slovenskej lukostrelkyne Alexandry Longovej na olympijských hrách sa skončilo pred bránami šestnásťfinálovej fázy súťaže jednotlivkýň.

Fotografie - Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štvrtý deň
Foto: SITA/Martin Medňanský

16:31

Jedna z najväčších slovenských medailových nádejí zostane nenaplnená. Erik Varga patril medzi horúce želiezka výpravy SR pod piatimi kruhmi, ale v trape mužov sa neprebojoval medzi šesticu semifinalistov.

16:03

Hrozivo vyzerajúci pád Holanďanky Annemiek van Vleutenovej v nedeľňajších olympijských pretekoch s hromadným štartom cestných cyklistiek si vyžiadal zlomenú chrbticu na troch miestach.

14:47

Dvadsať rokov čakali Filipíny na medailu z olympijských hier – od Atlanty 1996 a striebra boxera Mansueta „Onyoka“ Velasca v kategórii do 48 kg. Suchoty v nedeľu ukončila vzpieračka Hidilyn Diazová, keď obsadila druhé miesto v súťaži žien do 53 kg.

Príslušníčke filipínskych vzdušných síl už blahoželali prezident krajiny Rodrigo Duterte aj jeho zástupkyňa Leni Robredová. Podľa viceprezidentky je Diazová vzorom pre všetkých občanov a príkladom toho, že pre filipínsku ženu niet žiadnej neprekonateľnej výzvy.

14:47

Štyri zlaté medaily na štyroch po sebe idúcich olympijských hrách a ešte k tomu v tej istej disciplíne. Číňanka Wu Min-sia sa v synchrónnych skokoch do vody z 3 m dosky postarala o rekordný zápis do olympijskej histórie.

14:35

Tenista Andrej Martin bez boja v 2. kole postúpil do osemfinále a už teraz je slovenským olympijským rekordérom v ére samostatnosti vo dvojhre mužov.

14:25

Šermiarka Ibtihaj Muhammadová sa v pondelok zapíše do histórie ako prvá športovkyňa z USA, ktorá sa na olympijských hrách predstaví s hidžábom na hlave.

14:10

– Richard Nagy 9. priečkou na 400 m polohové preteky stanovil v brazílskom Riu najlepšie umiestnenie slovenského plavca-muža v olympijskej histórii, keď prekonal Ľuboša Križka. Jeho maximom bola 13. pozícia na znakárskej stovke v čínskom Pekingu 2008.

„Hneď po pretekoch som mu písal,“ uviedol pre agentúru SITA Ľuboš Križko, ktorý v utorok 9. augusta oslávi 37. narodeniny. „Veľmi ma jeho umiestnenie potešilo. Už keď som ho pred olympiádou registroval v médiách, videl som, aká z neho vyžaruje neskutočná sila a pripravenosť na tieto preteky. Akoby som sa pozeral na seba pred ôsmimi rokmi. Prekonal ma o štyri miesta, ale som rád, že na Slovensku máme ďalšieho plavca európskeho formátu. Rišo sa len rozbieha a myslím si, že sa ešte máme na čo tešiť.“

Nagy v sobotu v Riu pri svojej olympijskej premiére finišoval na 400 m polohové preteky v novom národnom rekorde 4:13,87 min. Od prieniku do finále ho delilo iba 32 stotín sekundy.

14:00

Vitajte pri textovom online prenose (minúta po minúte) z olympiády v Riu de Janeiro.

Program a výsledky Hier XXXI. olympiády – PONDELOK 8. AUGUSTA
BASKETBAL – ŽENY

A-skupina:

Japonsko – Brazília 82:66 (19:20, 28:13, 26:19, 9:14)

Tabuľka:

1. Austrália 2 2 0 145:122 4

2. Japonsko 2 2 0 161:135 4

3. Francúzsko 2 2 0 128:111 4

4. Bielorusko 2 0 2 145:150 2

5. Turecko 2 0 2 95:116 2

6. Brazília 2 0 2 132:166 2

B-skupina:

Kanada – Srbsko 71:67 (21:21, 11:19, 13:17, 26:10)

Španielsko – USA 63:103 (14:29, 23:25, 14:20, 12:29)

Senegal – Čína 64:101 (21:26, 17:21, 15:26, 11:28)

Tabuľka:

1. USA 2 2 0 224:119 4

2. Kanada 2 2 0 161:135 4

3. Čína 2 1 1 169:154 3

4. Španielsko 2 1 1 128:162 3

5. Srbsko 2 0 2 126:136 2

6. Senegal 2 0 2 120:222 2

BASKETBAL – MUŽI

A-skupina:

Srbsko – Austrália 80:95 (23:26, 20:14, 20:22, 17:33)

USA – Venezuela 113:69 (18:18, 30:8, 27:25, 38:18)

Francúzsko – Čína 88:60 (19:14, 23:9, 22:22, 24:15)

Tabuľka:

1. USA 2 2 0 232:131 4

2. Austrália 2 2 0 182:146 4

3. Srbsko 2 1 1 166:157 3

4. Francúzsko 2 1 1 154:147 3

5. Venezuela 2 0 2 131:199 2

6. Čína 2 0 2 122:207 2

BOX

muži: 1. kolo do 69 kg, 75 kg, 2. kolo do 49 kg, 91 kg (16.00 a 22.00)

DŽUDO – MUŽI

do 73 kg

1. Šohej Ono (Jap.), 2. Rustam Orujov (Azer.), 3. Dirk van Tichelt (Belg.) a Laša Šavdatuašvili (Gruz.), 5. Miklós Ungvári (Maď.) a Sagi Muki (Izr.), 7. Denis Jartcov (Rus.) a Nicholas Delpopolo (USA)

DŽUDO – ŽENY

do 57 kg

1. Rafaela Silvová (Braz.), 2. Sumija Dorjsürenová (Mong.), 3. Telma Monteirová (Portug.) a Kaori Macumotová (Jap.), 5. Corina Caprioriová (Rum.) a Čchen-Ling Lien (Taiw.), 7. Automne Paviová (Fr.) a Hedvig Karakasová (Maď.)

HÁDZANÁ – ŽENY

A-skupina:

Španielsko – Nórsko 24:27 (10:11)

Brazília – Rumunsko 26:13 (14:9)

Angola – Čierna Hora 27:25 (12:12)

Tabuľka:

1. Brazília 2 2 0 0 57:41 4

2. Angola 2 2 0 0 50:44 2

3. Španielsko 2 1 0 1 49:46 2

4. Nórsko 2 1 0 1 55:55 2

5. Čierna Hora 2 0 0 2 44:52 0

6. Rumunsko 2 0 0 2 32:49 0

B-skupina:

Kórejská republika – Švédsko 28:31 (15:16)

Francúzsko – Rusko 25:26 (10:15)

Argentína – Holandsko 18:26 (9:13)

Tabuľka:

1. Švédsko 2 2 0 0 62:49 4

2. Rusko 2 2 0 0 56:50 4

3. Francúzsko 2 1 0 1 43:40 2

4. Holandsko 2 1 0 1 40:36 2

5. Kór. rep. 2 0 0 2 53:61 0

6. Argentína 2 0 0 2 39:57 0

JACHTING

1. a 2. rozjazdy tried RS-X mužov a žien, Laser mužov a Laser Radial žien (13.00 a 13.10)

JAZDECTVO

súťaž všestrannej spôsobilosti (cross country – jednotlivci, družstvá) (15.00)

LUKOSTREĽBA

Vyraďovacia časť – 1. kolo:

Alexandra Longová (SR-22. v kvalifikácii) – Laxmirani Majhiová (India-43) 7:1 (27:25, 28:26, 26:26, 27:24)

Vyraďovacia časť – 2. kolo:

Alexandra Longová (SR-22. v kvalifikácii) – Čchi Jü-chung (Čína-11) 0:6 (27:29, 26:28, 24:27)

POZEMNÝ HOKEJ – MUŽI

B-skupina:

Nemecko – India 2:1 (1:1)

Kanada – Argentína 1:3 (0:1)

Tabuľka:

1. Nemecko 2 2 0 0 8:3 6

2. Holandsko 2 1 1 0 8:3 4

3. Argentína 2 1 1 0 6:4 4

4. India 2 1 0 1 4:4 3

5. Kanada 2 0 0 2 3:9 0

6. Írsko 2 0 0 2 2:8 0

POZEMNÝ HOKEJ – ŽENY

A-skupina:

Nový Zéland – Nemecko 1:2 (1:1)

Holandsko – Kórejská republika 4:0 (2:0)

Španielsko – Čína 0:2 (0:2)

Tabuľka:

1. Holandsko 2 2 0 0 9:0 6

2. Čína 2 1 1 0 3:1 4

3. Nemecko 2 1 1 0 3:2 4

4. Nový Zéland 2 1 0 1 6:4 3

5. Kórejská republika 2 0 0 2 1:8 0

6. Španielsko 2 0 0 2 0:7 0

B-skupina:

Austrália – USA 1:2 (0:1)

India – Veľká Británia 0:3 (0:2)

Argentína – Japonsko 4:0 (2:0)

Tabuľka:

1. Veľká Británia 2 2 0 0 5:1 6

2. USA 2 2 0 0 4:2 6

3. Argentína 2 1 0 1 5:2 3

4. India 2 0 1 1 2:5 1

5. Japonsko 2 0 1 1 2:6 1

6. Austrália 2 0 0 2 2:4 0

PLÁVANIE – MUŽI

200 m v. sp.:

1. Sun Jang (Čína) 1:44,65, 2. Chad le Clos (JAR) 1:45,20, 3. Conor Dwyer (USA) 1:45,23, 4. James Guy (V. Brit.) 1:45,49, 5. Francis Haas (USA) 1:45,58, 6. Paul Biedermann (Nem.) 1:45,84, 7. Kosuke Hagino (Jap.) 1:45,90, 8. Aleksandr Krasnych (Rus.) 1:45,91

100 m znak:

1. Ryan Murphy (USA) 51,97 – rekord OH, 2. Sü Ťia-jü (Čína) 52,31, 3. David Plummer (USA) 52,40, 4. Mitchell Larkin (Aus.) 52,43, 5. Camille Lacourt (Fr.) 52,70, 6. Jevgenij Rylov (Rus.) 52,74, 7. Rjosuke Irie (Jap.) 53,42, 8. Robert Glinta (Rum.) 53,50

PLÁVANIE – ŽENY

100 m znak:

1. Katinka Hosszúová (Maď.) 58,45, 2. Kathleen Bakerová (USA) 58,75, 3. Kylie Masseová (Kan.) a Fu Jüan-chuej (Čína) obe 58,76, 5. Mie Nielsenová (Dán.) 58,80, 6. Olivia Smoligová (USA) 58,95, 7. Emily Seebohmová 59,19, 8. Madison Wilsonová (obe Aus.) 59,23

100 m prsia:

1. Lillia Kingová (USA) 1:04,93 – rekord OH, 2. Julia Jefimovová (Rus.) 1:05,50, 3. Catherine Meiliová (USA) 1:05,69, 4. Š‘ Ťing-lin (Čína) 1:06,37, 5. Rachel Nicolová (Kan.) 1:06,68, 6. Hrafnhildur Lúthersdóttirová (Isl.) 1:07,18, 7. Ruta Meilutyte (Lit.) 1:07,32, 8. Alia Atkinsonová (Jam.) 1:08,10

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL

muži, ženy – kvalifikačné skupiny (15.00, 20.30, 2.00 h už v utorok ráno)

RAGBY – SEDMIČKOVÉ – ŽENY

finále (24.00)

Austrália – Nový Zéland 24:17 (10:5)

o 3. miesto (23.30)

Kanada – Veľká Británia 33:10 (26:5)

semifinále:

Veľká Británia – Nový Zéland 7:25 (7:15)

Austrália – Kanada 17:5 (12:0)

o 5. miesto (23.00)

Francúzsko – USA 5:19 (5:0)

o 7. miesto (22.30)

Španielsko – Fidži 21:0 (14:0)

skupina o 5. – 8. miesto:

Fidži – USA 7:12 (7:0)

Španielsko – Francúzsko 12:24 (0:17)

o 9. miesto:

Brazília – Japonsko 33:5 (12:5)

o 11. miesto

Kolumbia – Keňa 10:22 (10:5)

SKOKY DO VODY – MUŽI

synchrónne skoky z 10 m veže mužov

1. Čchen Aj-sen, Lin Jüe (Čína) 496,98, 2. David Boudia, Steele Johnson (USA) 457,11, 3. Thomas Daley, Daniel Goodfellow (V. Brit.) 444,45, 4. Patrick Hausding, Sascha Klein (Nem.) 438,42, 5. Iván García, Germán Sánchez (Mex.) 423,30, 6. Maksym Dolgov, Oleksandr Gorškovozov (Ukr.) 421,98, 7. Viktor Minibajev, Nikita Šleicher (Rus.) 417,57, 8. Jackson Rondinelli, Hugo Parisi (Braz.) 368,52

STOLNÝ TENIS

3. kolo dvojhry žien (15.00), 3. kolo dvojhry mužov (17.00), 4. kolo dvojhry žien (21.00 a 1.30 h už v utorok ráno), 4. kolo dvojhry mužov (22.00 a 2.30 h)

STREĽBA – MUŽI

trap (konečné poradie):

1. Josip Glasnovič (Chor.) 120 b. (v kvalifikácii) – semifinále 15, finále 13+4, 2. Giovanni Pellielo (Tal.) 122 – semifinále 14, finále 13+3, 3. Edward Ling (V. Brit.) 120 – semifinále 12+3, o 3. miesto 13, 4. David Kostelecký (ČR) 118 – semifinále 13, o 3. miesto 9, 5. Ahmed Kamar (Egypt) 119 – semifinále 12+2, 6. Massimo Fabbrizi (Tal.) 118 – semifinále 11, 7. Alexej Alipov (Rus.) 117, 8. Khaled Almudhaf (Kuvajt) 117, … 18. Marián Kovačócy 114, 21. Erik Varga (obaja SR) 114

vzduchová puška 60

1. Niccolo Campriani (Tal.) 206,1 b. – fin. olymp. rekord (v kvalifikácii 630,2 – rekord OH), 2. Sergij Kuliš (Ukr.) 204,6 (627,0), 3. Vladimir Maslennikov (Rus.) 184,2 (629,0), 4. Abhinav Bindra (India) 625,7 (163,8), 5. Péter Sidi (Maď.) 142,7 (625,9), 6. Iľja Čarheika (Biel.) 121,6 (625,5), 7. Petar Gorša (Chor.) 101,0 (628,0), 8. Oleg Carkov (Ukr.) 79,7 (626,2)

ŠERM

šabľa žien – eliminácie a štvrťfinále (14.00), semifinále, o 3. miesto a finále (21.00)

ŠPORTOVÁ GYMNASTIKA

finále mužských družstiev (21.00)

TENIS

Dvojhra mužov – 2. kolo:

Andrej Martin (SR) – Philipp Kohlschreiber (Nem.-13) – bez boja, Kohlschreiber nenastúpil pre únavovú zlomeninu pravej nohy

Kei Nišikori (Jap.-4) – John Millman (Aus.) 7:6 (4), 6:4

Gilles Muller (Lux.) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-5) 6:4, 6:3

Gael Monfils (Fr.-6) – Rogério Dutra Silva (Braz.) 6:2, 6:4

Marin Čilič (Chor.-9) – Radu Albot (Mold.) 6:3, 6:4

Roberto Bautista-Agut (Šp.-10) – Paolo Lorenzi (Tal.) 7:6 (2), 6:2

Taro Daniel (Jap.) – Kyle Edmund (V. Brit.) 6:4, 7:5

Juan Martín Del Potro (Arg.) – Joao Sousa (Portug.) 6:3, 1:6, 6:3

Dvojhra žien – 2. kolo:

Jekaterina Makarovová (Rus.) – Karolína Schmiedlová (SR) 3:6, 6:4, 6:2

Serena Williamsová (USA-1) – Alizé Cornetová (Fr.) 7:6 (5), 6:2

Angelique Kerberová (Nem.-2) – Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-3) – Nao Hibinová (Jap.) 6:1, 6:1

Madison Keysová (USA-7) – Kristina Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5)

Svetlana Kuznecovová (Rus.-8) – Monica Niculescová (Rum.) – bez boja, Niculescová nenastúpila pre zranenie v dolnej časti chrbta

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-9) – Ana Konjuhová (Chor.) 7:6 (5), 6:3

Johanna Kontová (V. Brit.-10) – Caroline Garciová (Fr.) 6:2, 6:3

Petra Kvitová (ČR-11) – Caroline Wozniacka (Dán.) 6:2, 6:4

Samantha Stosurová (Aus.-13) – Misaki Doiová (Jap.) 6:3, 6:4

Mónica Puigová (Portor.) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-14) 6:3, 6:2

Elina Svitolinová (Ukr.-15) – Heather Watsonová (V. Brit.) 6:3, 1:6, 6:3

Sara Erraniová (Tal.) – Barbora Strýcová (ČR-16) 6:2, 6:2

Kirsten Flipkensová (Belg.) – Lucie Šafářová (ČR) 6:2 – skreč, Šafářová odstúpila pre žalúdočnú virózu

Daria Kasatkinová (Rus.) – Čeng Saj-saj (Čína) 6:1, 6:4

Laura Siegemundová (Nem.) – Šuaj Čang (Čína) 6:2, 6:4

Štvorhra mužov – 2. kolo (osemfinále):

Marcelo Melo, Bruno Soares (Braz.-3) – Novak Djokovič, Nenad Zimonjič (Srb.) 6:4, 6:4

Florin Mergea, Horia Tecau (Rum.-5) – Santiago González, Miguel Ángel Reyes-Varela (Mex.) 6:3, 7:6 (9)

Marc López, Rafael Nadal (Šp.-6) – Juan Martín Del Potro, Máximo González (Arg.) 6:3, 5:7, 6:2

Daniel Nestor, Vasek Pospisil (Kan.-7) – Gastao Elias, Joao Sousa (Portug.) 6:1, 6:4

Roberto Bautista-Agut, David Ferrer (Šp.-8) – Lukasz Kubot, Marcin Matkowski (Poľ.) 6:3, 7:6 (5)

Fabio Fognini, Andreas Seppi (Tal.) – Thomaz Bellucci, André Sá (Braz.) 5:7, 7:5, 6:3

Steve Johnson, Jack Sock (USA) – Juan Sebastián Cabal, Robert Farah (Kol.) 6:4, 7:6 (1)

Oliver Marach, Alexander Peya (Rak.) – Brian Baker, Rajeev Ram (USA) 6:4, 6:7 (2), 6:3

Štvorhra žien – 2. kolo (osemfinále):

Čchan Chao-čching, Čchan Jüng-ťan (Taiw.-3) – Johanna Kontová, Heather Watsonová (V. Brit.) 3:6, 6:0, 6:4

Timea Bacsinszká, Martina Hingisová (Švaj.-5) – Bethanie Matteková-Sandsová, CoCo Vandeweghová (USA) 6:4, 6:4

Daria Kasatkinová, Svetlana Kuznecovová (Rus.) – Misaki Doiová, Eri Hozumiová (Jap.) 6:4, 1:6, 6:1

VESLOVANIE

semifinále E/F – skif mužov (13.30), skif žien (13.50), opravy – dvojveslica bez kormidelníka žien (14.10), dvojskif ľahkých váh žien (14.20), dvojskif ľahkých váh mužov (14.40), párová štvorveslica mužov (15.00), párová štvorveslica žien (15.10), štvorveslica bez kormidelníka mužov (15.20), rozjazdy – osemveslica s kormidelníkom žien (15.30), osemveslica s kormidelníkom mužov (15.50)

VODNÉ PÓLO – MUŽI

A-skupina:

Srbsko – Grécko 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2)

Maďarsko – Austrália 9:9 (4:3, 2:2, 1:3, 2:1)

Japonsko – Brazília 8:16 (2:5, 1:3, 4:4, 1:4)

Tabuľka:

1. Brazília 2 2 0 0 24:15 4

2. Grécko 2 1 1 0 17:16 3

3. Srbsko 2 0 2 0 22:22 2

Maďarsko 2 0 2 0 22:22 2

5. Austrália 2 0 1 1 16:17 1

6. Japonsko 2 0 0 2 15:24 0

B-skupina:

Taliansko – Francúzsko 11:8 (4:3, 4:1, 1:2, 2:2)

USA – Španielsko 9:10 (2:4, 3:1, 2:3, 2:2)

Chorvátsko – Čierna Hora 8:7 (2:2, 2:1, 1:2, 3:2)

Tabuľka:

1. Taliansko 2 2 0 0 20:16 4

2. Chorvátsko 2 2 0 0 15:12 4

3. Čierna Hora 2 1 0 1 14:12 2

4. Španielsko 2 1 0 1 18:18 2

5. USA 2 0 0 2 14:17 0

6. Francúzsko 2 0 0 2 12:18 0

VODNÝ SLALOM

K1 žien

1. Stefanie Hornová (Tal.) 99,07 s (0 trest. sekúnd), 2. Jessica Foxová (Aus.) 99,51 (2), 3. Fiona Pennieová (V. Brit.) 100,52 s (2), 4. Luuka Jonesová (N. Zél.) 100,59 (0), 5. Kateřina Kudějová (ČR) 102,06 (2), 6. Jana Dukátová (SR) 102,25 (2)

kvalifikácia C2 mužov

1. Ladislav Škantár, Peter Škantár (SR) 100,89 s (0 trest. sekúnd), 2. Gauthier Klauss, Mathieu Péché (Fr.) 102,43 (0), 3. David Florence, Richard Hounslow (V. Brit.) 103,27 (0), 4. Jonáš Kašpar, Marek Šindler (ČR) 103,43 (4), 5. Franz Anton, Jan Benzien (Nem.) 103,43 (4), 6. Luka Božič, Sašo Taljat (Slovin.) 105,21 (0)

VOLEJBAL – ŽENY

A-skupina:

Japonsko – Kamerun 3:0 (20, 15, 17)

Rusko – Kórejská republika 3:1 (23, -23, 23, 14)

Brazília – Argentína 3:0 (16, 19, 11)

Tabuľka:

1. Brazília 2 2 0 6:0 6

2. Rusko 2 2 0 6:1 6

3. Japonsko 2 1 1 4:3 3

4. Kór. rep. 2 1 1 4:4 3

5. Argentína 2 0 2 0:6 0

6. Kamerun 2 0 2 0:6 0

B-skupina:

Čína – Taliansko 3:0 (21, 21, 16)

USA – Holandsko 3:2 (-18, 18, -21, 20, 8)

Srbsko – Portoriko 3:0 (27, 18, 20)

Tabuľka:

1. Srbsko 2 2 0 6:0 6

2. USA 2 2 0 6:2 5

3. Čína 2 1 1 5:3 4

4. Holandsko 2 1 1 5:5 3

5. Taliansko 2 0 2 0:6 0

6. Portoriko 2 0 2 0:6 0

VZPIERANIE – MUŽI

do 62 kg:

1. Óscar Figueroa Mosquera (Kol.) 318 (142+176), 2. Eko Yuli Irawan (Indon.) 312 (142+170), 3. Farkhad Charkij (Kaz.) 305 (135+170), 4. Joiči Itokazu (Jap.) 302 (133+169), 5. Ahmed Saad (Egypt) 294 (133+161), 6. Morea Baru (Pap.-N. Guinea) 290 (126+164), 7. Muhamad Hasbi (Indon.) 290 (130+160), 8. Vaipava Nevo Ioane (Samoa) 281 (120+161)

VZPIERANIE – ŽENY

do 58 kg:

1. Sukanya Srisuratová (Thaj.) 240 (110 – olympijský rekord+130), 2. Pimsiri Sirikaewová (Thaj.) 232 (102+130), 3. Kchuo Hsing-čchun (Taiw.) 231 (102+129), 4. Alexandra Escobarová (Ekv.) 223 (100+123), 5. Mikiko Andová (Jap.) 218 (94+124), 6. Yuderqui Contrerasová (Dom. rep.) 217 (100+117), 7. Lina Rivasová (Kol.) 216 (96+120), 8. Mónica Domínguezová (Mex.) 211 (96+115)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexandra LongováAlizé CornetováAnastasia PavľučenkovováAndreas SeppiAndrej MartinAngelique KerberováBarbora StrýcováBethanie Matteková-SandsováBruno SoaresCarla Suárezová-NavarrováCaroline GarciováCaroline WozniackaCoCo VandeweghováDaniel NestorDaria KasatkinováDavid FerrerElina SvitolinováErik VargaEugenie BouchardováFabio FogniniGael MonfilsGarbine Muguruzová-BlancováGilles MullerJack SockJana DukátováJekaterina makarovováJelena IsinbajevováJo-Wilfried TsongaJoao SousaJohanna KontováJohn MillmanJuan Martin Del PotroKarolína SchmiedlováKatinka HosszúováKei NišikoriKirsten FlipkensováKristina MladenovicováLadislav ŠkantárĽuboš KrižkoLucie ŠafářováLukasz KubotMadison KeysováMarc LópezMarcelo MeloMarcin MatkowskiMarián KovačócyMarin ČiličMartina HingisováMonica NiculescováMónica PuigováNenad ZimonjičNovak DjokovičOliver MarachPeter ŠkantárPetra KvitováPhilipp KohlschreiberRafael NadalRichard NagyRichie PorteRoberto Bautista-AgutRodrigo DuterteRuta MeilutyteSamantha StosurováSara ErraniováSerena WilliamsováSvetlana KuznecovováThomaz BellucciTimea Bacsinszká