V Riu zahrali prvý golfový úder na olympiáde po 112 rokoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - siedmy deň
Prvý golfový úder na olympiáde po 112 rokoch zahral Brazílčan Adilson da Silva (vľavo). Rio de Janeiro, 11. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 8. augusta (WebNoviny.sk) – Odpalom Brazílčana Adilsona da Silvu sa v Riu de Janeiro sa začal prvý olympijský turnaj golfistov po 112 rokoch. Jediný domáci hráč v 60-člennom štartovom poli ako prvý zasiahol do bojov vo štvrtkovom prvom kole na ihrisku vybudovanom špeciálne pre OH 2016. Loptička po jeho údere skončila v polovici fairway, domáci reprezentant to zhodnotil širokým úsmevom a čiapkou zamával obecenstvu, ktoré v tom čase ešte tvorili z väčšej časti funkcionári a členovia výprav ako platiaci diváci.

OH 2016

Hneď v prvý deň turnaja videli aj jamku prvou ranou. O hole-in-one sa postaral Brit Justin Rose na štvrtej jamke ihriska. Aj vďaka tomuto úderu je so 67 ranami na delenom štvrtom mieste. Vedie Austrálčan Marcus Fraser so skóre 63 úderov. „Je to skvelá súťaž. Ak sa pozriete okolo seba a vidíte, aký majú rozsah olympijské hry, potom vám musí byť jasné, že to je veľké zápolenie,“ skonštatoval Rose.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – siedmy deň

Golfisti sa naposledy predstavili pod piatimi kruhmi na OH 1904 v St. Louis. Návrat do programu sa nestretol so záujmom najlepších profesionálov, v Riu chýbajú šiesti z elitnej stovky svetového rebríčka, väčšinou sa vyhovorili na náročný program alebo na obavy z vírusu zika. Víťaz turnaja na 72 jamiek (18 na deň) s cutom po 36 jamkách bude známy v nedeľu 14. augusta. Ženy začnú v stredu 17. augusta.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať