Martin skončil v osemfinále olympiády, podľahol Nišikorimu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Martin prehral v 3. kole dvojhry s Raonicom

RIO DE JANEIRO 11. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Andrej Martin prehral hladko dvakrát 2:6 s favorizovaným Japoncom Kei Nišikorim vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na tenisovom turnaji mužov v rámci Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro.

OH 2016

Duel nenasadeného 26-ročného Bratislavčana so štvorkou „pavúka“ trval iba 66 minút. Martin v dueli ani raz neviedol, v prvom aj druhom sete dokázal vyrovnať iba na 2:2, potom mal už navrch súper. S rovesníkom Nišikorim (7.), finalistom newyorských US Open 2014, hral Martin vo štvrtok premiérovo.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – siedmy deň

„Nohu, ktorá ma vo štvorhre obmedzovala, som si dal do poriadku. Včera večer ma však seklo v krku a výkon proti Nišikorimu bol asi šesťdesiatpercentný. Podávať som nemohol a pri bekhendoch ma to bolelo. Je to pre mňa obrovské sklamanie, pretože som sa tešil na tento duel. Chcel som si vyskúšať svoje sily v súboji s hráčom top ten. Dnes to, bohužiaľ, nebolo možné a som z toho smutný. Je to veľká smola, som sklamaný. Rozmýšľal som, či vôbec nastúpiť, ale povedal som si, že zabojujem a skúsim to,“ uviedol Andrej Martin.

Napriek prehre je zverenec Miloslava Grolmusa v rámci TC Empire Trnava Martin olympijským rekordérom SR v ére samostatnosti vo dvojhre mužov (pred ňou, samozrejme, vyniká zlato Miloslava Mečířa zo Soulu 1988): prekonal olympijské 2. kolá Karola Kučeru (Atlanta 1996 aj Sydney 2000) a Dominika Hrbatého (Atény 2004 i Peking 2008).

Pred štyrmi rokmi v Londýne sa Martin Kližan aj Lukáš Lacko lúčili hneď v 1. kole. Nišikori nastúpi vo štvrťfinále OH proti Francúzovi Gaelovi Monfilsovi.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):

Kei Nišikori (Jap.-4) – Andrej Martin (SR) 6:2, 6:2 za 66 minút

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MartinKei NišikoriLukáš LackoMartin Kližan