Nadal dlho netrénoval, z olympiády si vezie deblové zlato

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - ôsmy deň
Španielski tenisti Rafael Nadal a Marc López na stupňoch pre víťazov so zlatými medailami za triumf vo štvorhre. Rio de Janeiro, 12. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 13. augusta (WebNoviny.sk) – Španielski tenisti Rafael Nadal a Marc López sa stali olympijskými víťazmi vo štvorhre. Vo finále v Riu de Janeiro zdolali za 146 minút rumunský pár Florin Mergea, Horia Tecau 6:2, 3:6, 6:4.

OH 2016

Nadal získal zlato pod piatimi kruhmi druhýkrát v kariére. V roku 2008 triumfoval v Pekingu vo dvojhre. V Riu de Janeiro je stále v hre aj v individuálnej súťaži, v sobotu sa v semifinále stretne s Juanom Martínom del Potrom z Argentíny. Dvojhru i štvorhru na jedných olympijských hrách vyhral iba Čilan Nicolás Massu v roku 2004 v Aténach, v párovej súťaži sa presadil s Fernandom Gonzálezom.

Nadal účasť v Riu dlho zvažoval. Od parížskeho antukového grandslamu si liečil zápästie a svoj štart na olympijských hrách potvrdil až krátko pred ich začiatkom po tréningu priamo v Riu. „Štvorhra bola pre mňa úžasná skúsenosť. Víťazstvo je o to krajšie, že som hral po boku jedného z najlepších priateľov. Pre nás oboch to budú nezabudnuteľné momenty. Je to sen, veď som zlato získal po tom, čo som dva a pol mesiaca netrénoval, nepripravoval sa a chodil maximálne do posilovne,“ skonštatoval Nadal.

„Nastúpiť na olympijských hrách bola pre mňa unikátna šanca, od začiatku som si túto možnosť užíval. A teraz to vyšperkovala medaila na mojom kroku. Som najšťastnejší muž na svete,“ pridal postreh López.

Štvorhra mužov

Finále:

Marc López, Rafael Nadal (Šp.-6) – Florin Mergea, Horia Tecau (Rum.-5) 6:2, 3:6, 6:4

O 3. miesto:

Steve Johnson, Jack Sock (USA) – Daniel Nestor, Vasek Pospisil (Kan.-7) 6:2, 6:4

Konečné poradie:

1. Marc López, Rafael Nadal (Šp.), 2. Florin Mergea, Horia Tecau (Rum.), 3. Steve Johnson, Jack Sock (USA), 4. Daniel Nestor, Vasek Pospisil (Kan.) 6:2, 6:4, 5. Marcelo Melo, Bruno Soares (Braz.), Oliver Marach, Alexander Peya (Rak.), Fabio Fognini, Andreas Seppi (Tal.), Roberto Bautista-Agut, David Ferrer (Šp.-8)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andreas SeppiBruno SoaresDaniel NestorDavid FerrerFabio FogniniJack SockMarc LópezMarcelo MeloOliver MarachRafael NadalRoberto Bautista-Agut