Američanky po vyradení v Riu: Podľahli sme tlupe zbabelkýň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - ôsmy deň
Reakcia americkej futbalistky Christen Pressovej po svojom nepremenom pokuse v penaltovom rozstrele štvrťfinálového zápasu olympijského turnaja. Rio de Janeiro, 12. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 13. augusta (WebNoviny.sk) – Americké futbalistky v piatok prehrali so Švédkami vo štvrťfinále olympijského turnaja v rozstrele z 11 m a nezobrali to príliš športovo.

OH 2016

„Hrali sme proti tlupe zbabelkýň. Lepšie družstvo dnes neuspelo. Som o tom skalopevne presvedčená,“ vyhlásila brankárka zdolaných Hope Solová na margo defenzívnej taktiky súperiek. „Je v poriadku byť za zbabelca, ak ste zvíťazili,“ podotkla trénerka severaniek Pia Sundhageová, ktorá práve Američanky doviedla k zlatu na olympijských hrách 2008 v Pekingu aj 2012 v Londýne. V riadnom hracom čase sa súboj skončil 1:1, v rozstrele napokon vyhrali Švédky 4:3.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 8. deň

Do semifinále postúpili favorizované Brazílčanky, ale aj tie sa v Belo Horizonte s Austrálčankami dosť natrápili a účasť medzi najlepšou štvorkou si vybojovali až v penaltovom rozstrele. Kapitánka a najväčšia hviezda domácich Marta mohla byť smutnou hrdinkou duelu. V závere predĺženia jej strelu skvele zlikvidovala brankárka súperiek a potom v piatej sérii nepremenila svoju jedenástku. Rovnako však neuspela ani Katrina Gorryová a potom v ôsmej sérii zneškodnila brankárka Barbara pokus Allany Kennedyovej. Brazílčanky sa v semifinále stretnú so Švédkami. Druhú dvojicu tvoria Kanada a Nemecko.

Výsledky stretnutí štvrťfinále turnaja žien vo futbale:

BRASÍLIA

USA – Švédsko 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0), 3:4 na strely zo značky pokutového kopu – Švédsko postúpilo do semifinále

SALVADOR

Čína – Nemecko 0:1 (0:0)

SAO PAULO

Kanada – Francúzsko 1:0 (0:0)

BELO HORIZONTE

Brazília – Austrália 0:0 po predĺžení, 7:6 na strely zo značky 11 m

Semifinále – utorok 16. augusta:

Brazília – Švédsko (18.00, Rio de Janeiro – Maracana)

Kanada – Nemecko (21.00, Belo Horizonte)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia