Súhrn: Letná olympiáda Rio de Janeiro (OH 2016) - 8. deň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - ôsmy deň
Novozélandská guliarka Valerie Adamsová sa pripravuje na svoj pokus. Rio de Janeiro, 12. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 10. augusta (WebNoviny.sk) – Na olympiáde v Riu de Janeiro bolo v piatok v akcii päť slovenských reprezentantov. Čerstvý tridsiatnik Jozef Repčík bol v hre ako prvý zo šestnástky slovenských atlétov, ktorí si vybojovali účasť na OH 2016, ale nepodarilo sa mu prebojovať do semifinále na 800 m – v rozbehu zabehol priemerný čas 1:49,95 min. a skončil šiesty.

OH 2016

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková neobhájila bronz spred štyroch rokov. V piatkovej súťaži skeetu žien, v ktorej dosiahla v prvých dvoch položkách výkon 42 terčov, definitívne prišla o šancu postúpiť do šesťčlenného semifinále v priebehu záverečnej tretej položky. Bartekovej bude zrejme patriť umiestnenie v druhej desiatke, čo bude jej najhorší výsledok z doterajších troch účastí na OH.

Obrazom: Danka Barteková skončila už v kvalifikácii skeetu žien

Richardovi Nagyovi absolútne nevyšli piatkové preteky 1500 m voľný spôsob na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. V štvrtej rozplavbe zo šiestich obsadil 7. miesto časom 15:26,48, jeho osobný aj národný rekord pritom má hodnotu 15:04,03, zaplával ho vlani na svetovom šampionáte v ruskej Kazani.

Olympijským víťazom v chôdzi na 20 km sa v Riu de Janeiro stal Wang Čen (1:19:14 h). Druhý skončil jeho krajan Cchaj Ce-lin (1:19:26) a bronz si vybojoval Austrálčan Dane Bird-Smith (1:19:37). Víťazný Wang Čen má iba 24 rokov, ale na konte už dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta a bronz z olympijských hier v Londýne 2012. V 72-člennej konkurencii slovenský reprezentant Anton Kučmín dosiahol čas 1:23:17 h a obsadil 32. priečku. Tridsaťdvaročný zverenec Mateja Spišiaka nezlepšil svoj dosiaľ najlepší výsledok z olympijských hier, ktorým je 23. miesto z Londýna 2012.

Martina Hrašnová nepostúpila do finále kladivárskej súťaže. V prvý deň atletických súťaží predstavila v A-skupine večernej kvalifikácie a svoje maximum 67,63 metra dosiahla hneď v prvom pokuse. V druhom hodila náčinie do vzdialenosti 66,10 metra a so súťažou sa rozlúčila pokusom dlhým 64,32 metra. Jej tohtoročné maximum 72,34 m teda s prehľadom odolalo. Najlepším olympijským výsledkom Hrašnovej naďalej zostáva ôsme miesto z Pekingu 2008 výkonom 71,00 m, v Londýne 2012 rovnako ako teraz nepostúpila z kvalifikácie (vtedy výkonom 68,41 m).

Hneď prvá finálová disciplína atletických súťaží na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro priniesla svetový rekord. V behu žien na 10 000 m sa oň postarala etiópska vytrvalkyňa Almaz Ayanová. Výkonom 29:17,45 min o vyše 15 sekúnd vylepšila doterajšie maximum Číňanky Wang Ťün-sia (29:32,53) ešte z 8. septembra 1993 z Pekingu. Striebro si v rekordne rýchlych pretekoch vybojovala Keňanka Vivian Jepkemoi Cheruiyotová (29:32,53), bronz si vybehala ďalšia Etiópčanka Tiruneš Dibabová (29:42,56).

Piatok na olympiáde (minúte po minúte od 14:00):

– pozn. časy sú v SELČ – v Riu je o päť hodín menej

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 8. deň

08:38

Americké futbalistky v piatok prehrali so Švédkami vo štvrťfinále olympijského turnaja v rozstrele z 11 m a nezobrali to príliš športovo. „Hrali sme proti tlupe zbabelkýň. Lepšie družstvo dnes neuspelo. Som o tom skalopevne presvedčená,“ vyhlásila brankárka zdolaných Hope Solová na margo defenzívnej taktiky súperiek.

08:10

Katie Ledecká sa stala prvou ženou od roku 1968, ktorá na jedných olympijských hrách ovládla túto disciplínu spoločne s krauliarskou dvojstovkou aj štvorstovkou – pridala aj svetový rekord.

07:45

Na čele súťaže sedembojárok po prvom súťažnom dni figuruje britská favoritka Jessica Ennisova-Hillová. V súčte behu na 100 m a 200 m a tiež skoku do výšky a vrhu guľou získala 4057 bodov. Obhajkyňa londýnskeho titulu na čele má náskok 72 bodov pred Belgičankou Nafissatou Thiamovou a 93 bodov pred Akelou Jonesovou z Barbadosu. Súťaž sedembojárok dokončia v sobotu zostávajúcimi troma disciplínami. Všestranné atlétky postupne absolvujú skok do diaľky, hod oštepom a záverečnú osemstovku.

06:45

Kianoush Rostami z Iránu sa stal prekvapujúcim olympijským víťazom v súťaži vzpieračov v kategórii do 85 kg. Dvadsaťpäťročný dvojnásobný svetový šampión navyše prekonal svetový rekord v dvojboji, ktorý má po novom hodnotu 396 kg. Striebro získal Číňan Tchien Tchao, ktorý v nadhode zodvihol nad hlavu 217 kg a je novým držiteľom olympijského maxima.

06:42

Španielski tenisti Rafael Nadal a Marc López sa stali olympijskými víťazmi vo štvorhre, vo finále zdolali za 146 minút rumunský pár Florin Mergea, Horia Tecau.

06:27

Michael Phelps nezískal zlato, remízový dohmat označil za divočinu

06:24

Novozélanďanka Valeria Adamsová nedosiahla vo vrhu guľou olympijský víťazný hetrik.

Martina Hrašnová
Foto: SITA/AP

06:09

Slovenská reprezentantka Martina Hrašnová nepostúpila do finále kladivárskej súťaže žien. Hrašnová sa v prvý deň atletických súťaží predstavila v A-skupine večernej kvalifikácie a svoje maximum 67,63 metra dosiahla hneď v prvom pokuse.

00:15

Nemka Angelique Kerberová a Portoričanka Mónica Puigová si zahrajú o olympijské zlato v ženskej tenisovej dvojhre.

Portoriko má po prvý raz v histórii finalistku pod piatimi kruhmi. V piatkovom prvom semifinále v Riu de Janeiro nenasadená Mónica Puigová zdolala českú favoritku a zároveň nasadenú jedenástku Petru Kvitovú za 1:57 h 6:4, 1:6, 6:3. Puigová v závere stretnutia v Olympijskom tenisovom centre Barra vyťažila z pevnejších nervov a možno aj lepšej fyzickej pripravenosti. Renomovanejšej súperke sa brejkom vzdialila na 5:3 a pri svojom podaní potom premenila prvý mečbal.

Súperkou 34. hráčky svetového rebríčka Puigovej v súboji o olympijské zlato bude turnajová dvojka Angelique Kerberová, ktorá si poradila so sedmičkou žrebu, Američankou Madison Keysovou za 1:29 h 6:3, 7:5. Finále ženskej dvojhry odohrajú v Olympijskom tenisovom centre v sobotu od 20.00 h SELČ. Ešte predtým sa bude hrať zápas o 3. miesto Petra Kvitová (ČR-11) – Madison Keysová (USA-7) so začiatkom o 17.00 h SELČ.

23:58

Brazílsky cyklista Kléber Ramos mal nepriaznivý analytický výsledok antidopingovej kontroly. Vo vzorke odobratej 31. júla mu našli CERA, modifikovanú verziu zakázaného krvného podporného prostriedku EPO. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) skonštatovala, že Ramosa suspendovala do doriešenia prípadu.

Minulú sobotu sa zúčastnil na pretekoch s hromadným štartom na OH v Riu de Janeiro, nedostal sa do cieľa. Tridsaťročný cyklista teraz čaká na výsledok rozboru B-vzorky.

23:40

Nemecký tréner vodných slalomárov Stefan Henze po autonehode bojuje o život. V piatok ráno utrpel ťažké zranenia hlavy pri autonehode, podstúpil operáciu. V komuniké to oznámil národný olympijský výbor DSOB. Christian Käding, ktorý bol v rovnakom taxíku, vyviazol s ľahšími zraneniami a už ho prepustili z nemocnice.

Tridsaťpäťročný rodák z Halle Henze je strieborným medailistom z C2 na olympijských hrách 2004 v Aténach. V posádke s Marcusom Beckerom ich vtedy na divokej vode zdolali slovenskí bratia Pavol a Peter Hochschornerovci.

23:20

Športový arbitrážny súd (CAS) pre pozitívny nález pri antidopingovej kontrole vylúčil z OH poľského vzpierača Tomasza Zieliňského, bulharskú bežkyňu Silviu Danekovovú a čínsku plavkyňu Čchen Sin-i.

23:05

Suverénnym víťazstvom Nemecka sa skončila tímová súťaž v drezúre. Družstvo v zložení (Sonke Rothenbergerová /kôň Cosmo/, Dorothee Schneiderová /Showtime FRH/, Kristina Broringová-Spreheová /Desperados FRH/, Isabell Werthová /Weihegold Old/) zvíťazilo pred Veľkou Britániou a USA.

Nemeckí drezúrni jazdci (v tomto aktuálnom prípade iba jazdkyne) sa stali olympijskými šampiónmi v drezúre už po trinásty raz od roku 1928, keď sa tento šport stal súčasťou olympijského diania.

22:50

Španielsky tenista Rafael Nadal nasadený ako tretí zvíťazil v ľaváckom derby nad domácou nádejou Thomazom Belluccim 2:6, 6:4, 6:2 v piatkovom štvrťfinále dvojhry.

22:40

Kórejčan Ku Bon-čchan triumfoval v piatkovej súťaži mužov v lukostreľbe. Zlatý medailista aj z tímovej súťaže zdolal vo finále Francúza Jeana-Charlesa Valladonta presvedčivo 7:3. Kov bronzového odlesku si vybojoval Američan Brady Ellison, ktorý v súboji o tretie miesto prekonal Holanďana Sjefa van den Berga 6:2. Slovák Boris Baláž neprenikol sitom 1. kola, Kórejčan Kchu Pon-čchan ho zdolal hladko 6:0 (29:27, 28:27, 29:21).

22:10

Egyptský džudista Islam El Shehaby po piatkovej prehre s Izraelčanom Orom Sassonom v rozpore s džudistickou etiketou odmietol podať svojmu súperovi ruku. Dvadsaťpäťročný Sasson po zápase prvého kola smerom k držiteľovi bronzovej medaily z majstrovstiev sveta 2010 vystrel dlaň, ten však reagoval iba nesúhlasným kývaním hlavy a odkráčal.

Rozhodca potom El Shehabyho vyzval k tomu, aby sa vrátil a poklonil, džudista napokon preukázal úctu iba krátkym pohybom. V džude sa podobne ako v iných japonských úpolových športoch považuje podanie ruky či úklon na začiatku a na konci zápasu za samozrejmosť.

Anton Kučmín
Foto: SITA/Martin Medňanský

21:22

Slovenský atlét Anton Kučmín nezlepšil svoj dosiaľ najlepší výsledok z olympijských hier, v chôdzi na 20 km skončil na 32. priečke. Zlato vyhral Číňan Wang Čen.

20:56

Rodičia jamajského šprintéra Usaina Bolta po štvrtkovej krátkej návšteve v olympijskej dedine v Riu de Janeiro rozptýlili pochybnosti o zdravotnej pripravenosti svojho syna, ktorý chce pod piatimi kruhmi obhájiť zlaté medaily.

Svetoznámeho atléta v poslednom období trápil jeho zdravotný stav, pre ľahké zranenie natrhnutého svalu nedokončil národný šampionát a radšej rehabilitoval. „Keby som nebol pripravený, nebol by som tu vôbec, keďže nerád prehrávam,“ ubezpečil svoju matku Jennifer Boltovú.

20:26

Britský tenista Andy Murray sa stal prvým semifinalistom dvojhry mužov. Obhajca celkového triumfu spred štyroch rokov a nasadená dvojka Murray vo štvrťfinále zvíťazil nad Američanom Stevom Johnsonom (12.) za 131 minút 6:0, 4:6, 7:6 (2).

O výsledku dramatického stretnutia musel rozhodnúť až tajbrejk tretieho setu. Tohtoročný wimbledonský šampión Murray v ňom súperovi ušiel na 4:1 a to už bol dostatočný náskok na neskoršie potvrdenie víťazstva. Súperom Murrayho v súboji o postup do finále bude víťaz zápasu Gael Monfils (Fr.-6) – Kei Nišikori (Jap.-4).

20:14

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) na 180 dní pozastavila činnosť manažérovi tímu kenských atlétov na olympijských hrách v Riu de Janeiro Michaelovi Rotichovi pre obvinenia, podľa ktorých športovcom za úplatok ponúkal ochranu pred dopingovými kontrolami.

Funkcionár sa musel cez víkend predčasne vrátiť do vlasti, kde na neho uvalili 28-dňovú vyšetrovaciu väzbu. Podľa britského denníka Sunday Times Roticha tajne nafilmovali, ako si pýta financie výmenou za informácie o plánoch antidopingových komisárov. Údajne požadoval v prepočte približne 11 700 eur.

20:01

Slovenskému plaveckému reprezentantovi Richardovi Nagyovi absolútne nevyšli piatkové preteky 1500 m voľný spôsob.

19:45

Portoriko má po prvý raz v histórii finalistku ženskej dvojhry na olympijských hrách. V piatkovom prvom semifinále ženskej dvojhry Mónica Puigová zdolala českú favoritku a zároveň nasadenú jedenástku Petru Kvitovú 6:4, 1:6, 6:3. Puigová v závere stretnutia v Olympijskom tenisovom centre Barra vyťažila z pevnejších nervov a možno aj lepšej fyzickej pripravenosti. Renomovanejšej súperke sa brejkom vzdialila na 5:3 a pri svojom podaní potom premenila prvý mečbal. Súperkou 34. hráčky svetového rebríčka Puigovej v súboji o olympijské zlato bude víťazka druhého semifinále: Madison Keysová (USA-7) – Angelique Kerberová (Nem.-2).

18:57

Sedemnásť plavcov zo 16 krajín malo pri svojom mene zapísané iné výkony než tie, ktorými sa v skutočnosti mali kvalifikovať na olympijské hry v Riu de Janeiro. „V podstate sa vôbec nekvalifikovali. Do súťaží v Riu mohli zasiahnuť len vďaka pravidlu univerzálnosti, ktoré sa zachováva na podporu plavcov z rozvojových krajín,“ napísal britský The Guardian.

Svetová plavecká federácia sa poponáhľala s vysvetlením, že neporiadok či chaos v zadávaní kvalifikačných časov nijako neovplyvnil, resp. neovplyvňuje výsledky bazénových súťaží pod piatimi frebnými kruhmi v Riu. „Nemáme najmenšie pochybnosti o tom, žeby niektorí z vyše 900 plavcov nemali štartovať v Riu. Ak sa aj vyskytli nejaké chyby, rozhodne nemajú vplyv na účasť športovcov či výsledky súťaží,“ uviedla FINA vo svojom stanovisku.

Predstavitelia FINA zároveň priznali, že museli zmeniť kvalifikačné časy u niekoľko desiatok plavcov vrátane štafiet zo silných krajín Maďarska a Talianska. Práve tieto výkony sú rozhodujúcim faktorom pri nasadzovaní do jednotlivých dráh počas olympijských pretekov v rozplavbách. K zneprehľadneniu situácie výrazne prispelo aj zaradenie siedmich ruských plavcov do zoznamu olympionikov doslova na poslednú chvíľu, pôvodne mali byť vyradení z účasti na OH pre doping.

V niektorých prípadoch organizátori stihli nápravu. Napríklad 21-ročná Kuvajťanka Faye Husainová, ktorá v Riu súťaží pod olympijskou vlajkou, nemala pri svojom mene pred súťažou na 50 m voľný spôsob uvedený žiadny kvalifikačný čas. Pritom vlani na majstrovstvách sveta v Kazani zaplávala výkon 27,63 s. Keďže sa tento štatistický údaj niekde „stratil“, automaticky ju zaradili do prvej rozplavby k pretekárkam s najnižšou výkonnosťou. Všimol si to však jej tréner Steve Kuster a veci uviedol na pravú mieru. Husainová sa napokon v piatok spravodlivo predstaví v piatej z dvanástich rozplavieb na päťdesiatke kraul.

„Faye prišla do Ria dva dni predo mnou a upozornila ma, že pri jej mene chýba údaj o kvalifikačnom čase. Trvalo mi pomerne dlho, kým som presadil nápravu, ale stalo sa. V piatej rozplavbe má rozhodne väčšiu šancu dosiahnuť lepší výkon ako v prvej, kde sa predstavia najslabšie pretekárky,“ uviedol Kuster. Husainovej podľa dosiahnutého času patrí vo svetovom poradí 64. miesto.

Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - ôsmy deň
Foto: SITA/Martin Medňanský

18:02

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková neobhájila bronz spred štyroch rokov.

17:49

– Dvojskif ľahkých váh žien ovládli Holanďanky Ilse Paulisová a Maaike Headová, najcennejsí kov v ženskej dvojveslici bez kormidelníka putuje do Veľkej Británie zásluhou dua Helen Gloverová, Heather Stanningová.

17:23

V dvojskife ľahkých váh zlato získali Francúzi Pierre Houin a Jérémie Azou. Medzi štvorveslicami bez kormidelníka boli najrýchlejší reprezentanti Veľkej Británie.

Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - ôsmy deň
Foto: SITA/AP

17:02

Hneď prvá finálová disciplína atletických súťaží priniesla svetový rekord. V behu žien na 10 000 m sa oň postarala etiópska vytrvalkyňa Almaz Ayanová. Výkonom 29:17,45 min o vyše 15 sekúnd vylepšila doterajšie maximum Číňanky Wang Ťün-sia (29:32,53) ešte z 8. septembra 1993 z Pekingu. Striebro si v rekordne rýchlych pretekoch vybojovala Keňanka Vivian Jepkemoi Cheruiyotová (29:32,53), bronz si vybehala ďalšia Etiópčanka Tiruneš Dibabová (29:42,56).

16:38

Zlatú medailu v ľubovoľnej malokalibrovke 60 si vystrieľal Nemec Henri Junghänel – stanovil aj nový olympijský rekord.

16:08

Slovenský reprezentant Jozef Repčík nepostúpil do semifinále behu na 800 m. V prvý deň atletických súťaží predstavil v piatom zo siedmich rozbehov a v konkurencii ôsmich pretekárov finišoval šiesty v priemernom čase.

Olaf Tufte
Foto: SITA/AP

15:32

Olympijský medailista si zavaril, a to len chcel potešiť deti.

,

15:07

Bulharská stípliarka Silvia Danekovová mala pozitívny dopingový test na EPO a nebude štartovať na olympiáde v Riu. Tridsaťtriročnú vytrvalkyňu pozitívne testovali po príchode do Brazílie 26. júla. Medzinárodná federácia jej až do analýzy B-vzorky zastavila činnosť.

Danekovová mala štartovať na svojich druhých olympijských hrách v kariére, pred štyrmi rokmi v Londýne nepostúpila z rozbehu. Pred dvoma rokmi v Zürichu na európskom šampionáte skončila ôsma. V Bulharsku momentálne riešia boj s dopingom. V poslednom čase pozitívne testovali siedmich iných atlétov a atlétky a vzpieračov nepustili na olympijské hry.

14:48

Pochádza z Krymu, ale roky tam nebol. V Riu bojuje o medailu. Jeden z ďalších príbehov športovca.

14:43

Číňanka Čchen Sin-i sa stala prvou plavkyňou na olympijských hrách, u ktorej zistili porušenie antidopingových pravidiel. Vo vzorke osemnásťročnej športovkyne našli stopy po zatiaľ nešpecifikovanej zakázanej látke.

V piatok skoro ráno o tom informovala oficiálna čínska tlačová agentúra Nová Čína. Čchen Sin-i skončila minulú nedeľu v pretekoch na 100 m motýlik na štvrtom mieste, od bronzu ju delilo deväť stotín sekundy. Pôvodne mala plávať aj 50 m voľný spôsob.

14:28

Koho otec bude opitý? Pozrite si top výroky z olympiády.

14:05

Taxikári v Riu de Janeiro ohlásili na piatok demonštráciu v okolí Olympijského parku proti metódam alternatívnej služby Uber. Americký konzulát o tom informoval občanov USA nachádzajúcich sa v Brazílii, informáciu dostal od organizátorov protestu.

Taxikári plánujú uzavrieť ulice a spôsobiť zápchy. Podľa organizátorov štrajku bude mať akcia dosah na transportný olympijský systém a návštevníci budú mať problémy sa dostať na športoviská. Organizátori olympijských hier hrozbu zatiaľ nekomentovali.

Uber je cieľom útokov taxikárov po celom svete, demonštrácie sa konali v Paríži, New Yorku, Chicagu, Mexicu City či Bratislave.

14:00

– Vitajte pri textovom online prenose (minúte po minúte) z olympiády v Riu de Janerio.

Program a výsledky Hier XXXI. olympiády – PIATOK 12. AUGUSTA

* výsledky postupne dopĺňame po odohratí zápasov a skončení disciplín

ATLETIKA

Chôdza na 20 km – muži:

1. Wang Čen 1:19:14 h, 2. Cchaj Ce-lin (obaja Čína) 1:19:26, 3.Dane Bird-Smith (Aus.) 1:19:37, 4. Caio Bonfim (Braz.) 1:19:42, 5. Christopher Linke (Nem.) 1:20:00, 6. Tom Bosworth (V. Brit.) 1:20:13, 7. Daisuke Macunaga (Jap.) 1:20:22, 8. Matteo Giupponi (Tal.) 1:20:27,… 32. Anton Kučmín (SR) 1:23:17.

Guľa – ženy:

1. Michelle Carterová (USA) 20,63, 2. Valerie Adamsová (N. Zél.) 20,42, 3. Anita Mártonová (Maď.) 19,87, 4. Kung Li-ťiao (Čína) 19,39, 5. Raven Saundersová (USA) 19,35, 6. Christina Schwanitzová (Nem.) 19,03, 7. Cleopatra Borelová (Trin. a Tob.) 18,37, 8. Aľona Dubická (Bielor.) 18,23.

Kladivo – ženy (kvalifikácia) – limit 72 m alebo najlepších 12 pretekárok:f

1. Anita Wlodarczyková (Poľ.) 76,93 m, 2. Čang Wen-siou (Čína) 73,58, 3. Rosa Rodríguezová (Ven.) 72,41, 4. Joanna Fiodorowová (Poľ.) 71,77, 5. Zalina Marghievová (Mold.) 71,72, 6. Betty Heidlerová (Nem.) 71,17, … 19. Martina Hrašnová (SR) 67,63 – nepostúpila do finále

BEDMINTON

zápasy v skupinách: muži, ženy – dvojhry, štvorhry, miešaná štvorhra (13.00, 20.30 a 0.30 h už v sobotu ráno)

BASKETBAL – ŽENY

B-skupina:

Kanada – USA 51:81 (16:18, 6:18, 14:24, 15:21)

Srbsko – Čína 80:72 (24:14, 16:20, 26:9, 14:29)

Španielsko – Senegal 97:43 (26:11, 20:8, 25:13, 26:11)

Tabuľka:

1. USA 4 4 0 415:254 8

2. Španielsko 4 3 1 314:273 7

3. Kanada 4 3 1 280:274 7

4. Čína 4 1 3 309:323 5

5. Srbsko 4 1 3 290:318 5

6. Senegal 4 0 4 221:387 4

BASKETBAL – MUŽI

A-skupina:

Čína – Austrália 68:93 (14:17, 20:27, 16:21, 18:28)

USA – Srbsko 94:91 (27:15, 23:26, 22:21, 22:29)

Francúzsko – Venezuela 96:56 (23:18, 19:12, 24:17, 30:9)

Tabuľka:

1. USA 4 4 0 424:310 8

2. Austrália 4 3 1 363:312 7

3. Francúzsko 4 3 1 326:278 7

4. Srbsko 4 1 3 332:327 5

5. Venezuela 4 1 3 259:363 5

6. Čína 4 0 4 258:372 4

BOX – MUŽI

Semifinále – do 49 kg (zdolaní získali bronz):

Joahnys Argilagos (Kuba) – Yurberjen Martínez (Kol.) 1:2

Hasanboj Dusmatov (Uzb.) – Nico Hernández (USA) 3:0

Štvrťfinále – do 60 kg

Jorge Álvarez Lázaro (Kuba) – Carlos Zenon Balderas (USA) 3:0

Robson Conceicao (Braz.) – Huršid Tojibajev (Uzb.) 3:0

Otgondalai Dorjnyambuu (Mong.) – Reda Benbaziz (Alž.)

Sofiane Oumiha (Fr.) – Albert Selimov (Azer.)

Štvrťfinále – do 91 kg

Jorge Álvarez Lázaro (Kuba) – Carlos Zenon Balderas (USA) 3:0

Robson Conceicao (Braz.) – Huršid Tojibajev (Uzb.) 3:0

Otgondalai Dorjnyambuu (Mong.) – Reda Benbaziz (Alž.) 3:0

Sofiane Oumiha (Fr.) – Albert Selimov (Azer.) 3:0

DRÁHOVÁ CYKLISTIKA – ŽENY

tímový šprint: 1. Čína (Ťin-ťie Kung, Tchien-š‘ Čung) 32,107 s, 2. Rusko (Daria Šmelevová, Anastasia Vojnovová) 32,401, 3. Nemecko (Miriam Weltová, Kristina Vogelová) 32,636, 4. Austrália (Anna Mearesová, Stephanie Mortonová) 32,658, 5. Holandsko, 6. Francúzsko, 7. Španielsko, 8. Kanada – všetci na 5.- 8. mieste eliminovaní v 1. kole

DRÁHOVÁ CYKLISTIKA – MUŽI

stíhacie preteky družstiev:

Finále: Veľká Británia (Edward Clancy, Steven Burke, Owain Doull, Bradley Wiggins) 3:50,265 s /svetový rekord/ – Austrália (Alexander Edmondson, Jack Bobridge, Michael Hepburn, Sam Welsford) 3:51,008

O 3. miesto: Dánsko 3:53,789 – Nový Zéland 3:56,753

O 5. miesto: Nemecko 3:59,485 – Taliansko 4:02,360

O 7. miesto: Švajčiarsko 4:01,786 – Čína 4:03,687

DŽUDO – MUŽI

Nad 100 kg:

1. Teddy Riner (Fr.), 2. Hisajoši Harasawa (Jap.), 3. Ori Sason (Izr.) a Rafael Silva (Braz.), 5. Alex García (Kuba) a Abdulla Tangriev (Uzb.), 7. Jurij Krakoveckij (Kirg.) a Roy Meyer (Hol.)

DŽUDO – ŽENY

Nad 78 kg:

1. Emilie Andéolová (Fr.), 2. Idalis Ortízová (Kuba), 3. Kanae Jamabeová (Jap.) a Jü Sung (Čína), 5. Kim Min-čong (Kór. rep.) a Kayra Sayitová (Tur.), 7. Nihel Cheikhová Rouhouová (Tun.) a Tessie Savelkoulsová (Hol.)

FUTBAL – ŽENY

BRASÍLIA

USA – Švédsko 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0), 3:4 na strely zo značky pokutového kopu – Švédsko postúpilo do semifinále

SALVADOR

Čína – Nemecko 0:1 (0:0)

SAO PAULO

Kanada – Francúzsko 1:0 (0:0)

BELO HORIZONTE

Brazília – Austrália 0:0 po predĺžení, 7:6 na strely zo značky 11 m

GOLF

súťaž mužov – 2. kolo (12.30)

HÁDZANÁ – ŽENY

A-skupina:

Angola – Brazília 24:28 (13:13)

Rumunsko – Španielsko 24:21 (13:11)

Čierna Hora – Nórsko 19:28 (11:16)

Tabuľka:

1. Brazília 4 3 0 1 109:94 6

2. Nórsko 4 3 0 1 113:94 6

3. Španielsko 4 2 0 2 99:94 4

4. Angola 4 2 0 2 94:102 4

5. Rumunsko 4 2 0 2 81:91 4

6. Čierna Hora 4 0 0 4 84:105 0

B-skupina:

Švédsko – Holandsko 29:29 (16:13)

Rusko – Argentína 35:29 (20:18)

Kórejská republika – Francúzsko 17:21 (11:11)

Tabuľka:

1. Rusko 4 4 0 0 127:113 8

2. Francúzsko 4 3 0 1 91:68 6

3. Švédsko 4 2 1 1 125:114 5

4. Holandsko 4 1 2 1 101:97 4

5. Kór. rep. 4 0 1 3 102:114 1

6. Argentína 4 0 0 4 79:119 0

JACHTING

1. a 2. rozjazdy tried 49er mužov a žien, 5. a 6. rozjazdy tried 470 mužov a žien, 7. a 8. rozjazdy tried RS-X mužov a žien, Laser mužov a Laser Radial žien (13.00 a 13.10)

JAZDECTVO

Drezúra – družstvá: 1. Nemecko (Sonke Rothenbergerová /kôň Cosmo/, Dorothee Schneiderová /Showtime FRH/, Kristina Broringová-Spreheová /Desperados FRH/, Isabell Werthová /Weihegold Old/ ) 81,936 bodu, 2. Veľká Británia (Spencer Wilton /Super Nova III/, Fiona Bigwood /Orthilia/, Carl Hester /NipTruck/, Charlotte Dujadinová /Valegro/) 78,595, 3. USA (Allison M Brocková /Rosevelt/, Kasey Perryová-Glassová /Dublet/, Steffen Peters /Legolas 92/, Laura Gravesová /Verdades/ ) 76,667, 4. Holandsko 75,517, 5. Švédsko 74,845, 6. Dánsko 74,311

LUKOSTREĽBA – MUŽI

Finále:

Ku Bon-čchan (Kór. rep.) – Jean-Charles Valladont (Fr.) 7:3

O 3. miesto:

Brady Ellison (USA) – Sjef van den Berg (Hol.) 6:2

Konečné poradie: 1. Ku Bon-čchan (Kór. rep.), 2. Jean-Charles Valladont (Fr.), 3. Brady Ellison (USA), 4. Sjef van den Berg (Hol.), 5. Taylor Worth (Aus.), 6. Mauro Nespoli (Tal.), 7. Lee Seung-jun (Kór. rep.), 8. Takaharu Furukawa (Jap.), … 33. Boris Baláž (SR)

POZEMNÝ HOKEJ – MUŽI

A-skupina:

Veľká Británia – Španielsko 1:1 (1:1)

Belgicko – Nový Zéland 1:3 (0:0)

Austrália – Brazília 9:0 (6:0)

Tabuľka:

1. Belgicko 5 4 0 1 21:5 12

2. Španielsko 5 3 1 1 13:6 10

3. Austrália 5 3 0 2 13:4 9

4. Nový Zéland 5 2 1 2 17:8 7

5. V. Británia 5 1 2 2 14:10 5

6. Brazília 5 0 0 5 1:46 0

B-skupina:

India – Kanada 2:2 (0:0)

Nemecko – Holandsko 2:1 (1:0)

Írsko – Argentína 2:3 (1:2)

Tabuľka:

1. Nemecko 5 4 1 0 17:10 13

2. Holandsko 5 3 1 1 18:6 10

3. Argentína 5 2 2 1 14:12 8

4. India 5 2 1 2 9:9 7

5. Írsko 5 1 0 4 10:16 3

6. Kanada 5 0 1 4 7:22 1

POZEMNÝ HOKEJ – ŽENY

Kórejská republika – Čína 0:0

Nový Zéland – Holandsko 1:1 (0:1)

Tabuľka:

1. Holandsko 4 3 1 0 11:1 10

2. Nový Zéland 4 2 1 1 8:5 7

3. Nemecko 4 2 1 1 6:4 7

4. Čína 4 1 2 1 3:2 5

5. Španielsko 4 1 0 3 3:10 3

6. Kórejská republika 4 0 1 3 1:10 1

PLÁVANIE – MUŽI

100 m motýlik:

1. Joseph Schooling (Sing.) 50,39 – rekord OH, 2. Michael Phels (USA), Chad le Clos (JAR) a László Cseh (Maď.) všetci po 51,14, 5. Li Ču-chao (Čína) 51,26, 6. Mehdy Metella (Fr.) 51,58, 7. Tom Shields (USA) 51,73, 8. Aleksandr Sadovnikov (Rus.) 51,84

50 m v. sp.:

1. Anthony Ervin (USA) 21,40, 2. Florent Manaudou (Fr.) 21,41, 3. Nathan Adrian (USA) 21,49, 4. Ben Proud (V. Brit.) 21,68, 5. Andrij Hovorov (Ukr.) 21,74, 6. Bruno Fratus (Braz.) a Bradley Edward Tandy (JAR) obaja po 21,79, 8. Simonas Bilis (Lit.) 22,08

PLÁVANIE – ŽENY

200 m znak:

1. Madeline Diradová (USA) 2:05,99, 2. Katinka Hosszúová (Maď.) 2:06,05, 3. Hilary Caldwellová (Kan.) 2:07,54, 4. Daria Ustinovová (Rus.) 2:07,89, 5. Belinda Hockingová (Aus.) 2:08,02, 6. Kirsty Coventryová (Zimb.) 2:08,80, 7. Liou Ja-sin (Čína) 2:09,03, 8. Eygló Gústafsdóttirová (Isl.) 2:09,44

800 m v. sp.:

1. Katie Ledecká (USA) 8:04,79 – svetový rekord, 2. Jazz Carlinová (V. Brit.) 8:16,17, 3. Boglárka Kapásová (Maď.) 8:16,37, 4. Mireia Belmonteová Garcíová (Šp.) 8:18,55, 5. Jessica Ashwoodová (Aus.) 8:20,32, 6. Leah Smithová (USA) 8:20,95, 7. Lotte Friisová (Dán.) 8:24,50, 8. Sarah Kohlerová (Nem.) 8:27,75

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL

muži, ženy – osemfinále (16.00, 20.00, 0.00, 4.00 h už v sobotu ráno)

SKOKY DO VODY

skoky z 3 m dosky žien – kvalifikácia (20.30)

SKOKY NA TRAMPOLÍNE

muži (kvalifikácia 19.00, finále 20.35)

STOLNÝ TENIS

1. kolo súťaže družstiev žien (15.00 a 20.00), 1. kolo súťaže družstiev mužov (0.30 h už v sobotu ráno)

STREĽBA – MUŽI

ľubovoľná malokalibrovka 60

1. Henri Junghänel (Nem.) 209,5 b. – fin. olymp. rekord (v kvalifikácii 624,8), 2. Kim Čong-hjun (Kór. rep.) 208,2 (628,1), 3. Kirill Grigorjan 187,3 (628,9), 4. Sergej Kamenskij (obaja Rus.) 165,8 (629,0 – rekord OH), 5. Vitalij Bubnovič (Biel.) 144,2 (626,2), 6. Marco De Nicolo 123,6 (626,0), 7. Niccolo Campriani (obaja Tal.) 102,8 (625,3), 8. Attapon Uea-Aree (Thaj.) 80,8 (625,3)

rýchlopalná pištoľ 2×30 (1. časť kvalifikácie 17.15)

skeet (1. časť kvalifikácie 15.30)

STREĽBA – ŽENY

ženy: skeet

1. Diana Bacosiová 72 b. (v kvalifikácii) – semifinále 15, finále 15, 2. Chiara Cainerová (obe Tal.) 70 – semifinále 16, finále 14, 3. Kimberly Rhodová (USA) 72 – semifinále 14+4, o 3. miesto 15+7, 4. Wej Meng (Čína) 73 /rekord OH/ – semifinále 14+4, o 3. miesto 15+6, 5. Morgan Craftová (USA) 69 /k.o. rozstrel 2/ – semifinále 14+3, 6. Amber Hillová (V. Brit.) 70 – semifinále 13, 7. Albina Šakirovová (Rus.) 69 /k.o. rozstrel 1/, 8. Melisa Gilová (Arg.) 69 /k.o. rozstrel 1/, … 16. Danka Barteková (SR) 64

ŠERM – MUŽI – FLEURET DRUŽSTIEV

Finále: Rusko – Francúzsko 45:41

O 3. miesto: USA – Taliansko 45:31

O 5. miesto: Čína – Veľká Británia 45:38

O 7. miesto: Egypt – Brazília 45:39

Semifinále: Francúzsko – Taliansko 45:30, Rusko – USA 45:41

Štvrťfinále: Taliansko – Brazília 45:27, Francúzsko – Čína 45:42, Rusko – Veľká Británia 45:43, USA – Egypt 45:37

TENIS

Dvojhra mužov – štvrťfinále:

Andy Murray (V. Brit.-2) – Steve Johnson (USA-12) 6:0, 4:6, 7:6 (2)

Rafael Nadal (Šp.-3) – Thomaz Bellucci (Braz.) 2:6, 6:4, 6:2

Kei Nišikori (Jap.-4) – Gael Monfils (Fr.-6) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6)

Juan Martín Del Potro (Arg.) – Roberto Bautista-Agut (Šp.-10) 7:5, 7:6 (4)

Štvorhra mužov – finále

Finále: Marc López, Rafael Nadal (Šp.-6) – Florin Mergea, Horia Tecau (Rum.-5) 6:2, 3:6, 6:4

Štvorhra mužov – o 3. miesto:

Steve Johnson, Jack Sock (USA) – Daniel Nestor, Vasek Pospisil (Kan.-7) 6:2, 6:4

Dvojhra žien – semifinále:

Mónica Puigová (Portor.) – Petra Kvitová (ČR-11) 6:4, 1:6, 6:3

Angelique Kerberová (Nem.-2) – Madison Keysová (USA-7) 6:3, 7:5

Štvorhra – semifinále:

Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (Rus.-7) – Barbora Strýcová, Lucie Šafářová (ČR) 7:6 (7), 6:4

Timea Bacsinszká, Martina Hingisová (Švaj.-5) – Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-6) 5:7, 7:6 (3), 6:2

Miešaná štvorhra – štvrťfinále:

Sania Mirzová, Rohan Bopanna (India-4) – Heather Watsonová, Andy Murray (V. Brit.) 6:4, 6:4

Lucie Hradecká, Radek Štěpánek (ČR) – Irina-Camelia Begová, Horia Tecau (Rum.) 6:4, 7:5

Bethanie Matteková-Sandsová, Jack Sock (USA) – Teliana Pereirová, Marcelo Melo (Braz.) 6:4, 6:4

Venus Williamsová, Rajeev Ram (USA) – Roberta Vinciová, Fabio Fognini (Tal.) 6:3, 7:5

VESLOVANIE – MUŽI

dvojskif ľahkých váh:

1. Pierre Houin, Jérémie Azou (Fr.) 6:30,70, 2. Gary O´Donovan, Paul O´Donovan (Ír.) 6:31,23, 3. Kristoffer Brun, Are Strandli (Nór.) 6:31,39, 4. James Thompson, John Smith (JAR) 6:33,29, 5. Josh Konieczny, Andrew Campbell ml. (USA) 6:35,07, 6. Artur Mikolajczewski, Milosz Jankowski (Poľ.) 6:42,00

štvorveslica bez kormidelníka:

1. Veľká Británia 5:58,61, 2. Austrália 6:00,44, 3. Taliansko 6:03,85, 4. JAR 6:05,80, 5. Holandsko 6:08,38, 6. Kanada 6:15,93

VESLOVANIE – ŽENY

dvojskif ľahkých váh:

1. Ilse Paulisová, Maaike Headová (Hol.) 7:04,73, 2. Lindsay Jennerichová, Patricia Obeeová (Kan.) 7:05,88, 3. Chuang Wen-ji, Pchan Fej-chung (Čína) 7:06,49, 4. Sophie MacKenzieová, Julia Edwardová (N. Zél.) 7:10,61, 5. Kirsten McCannová, Ursula Groblerová (JAR) 7:11,26, 6. Claire Lambeová, Sinead Lynchová (Ír.) 7:13,09

dvojveslica bez kormidelníka:

1. Helen Gloverová, Heather Stanningová (V. Brit.) 7:18,29, 2. Genevieve Behrentová, Rebecca Scownová (N. Zél.) 7:19,53, 3. Hedvig Rasmussenová, Anne Andersenová (Dán.) 7:20,71, 4. Felice Muellerová, Grace Luczaková (USA) 7:24,77, 5. Lee-Ann Persseová, Kate Christowitzová (JAR) 7:28,50, 6. Anna Boadová-Peirová, Aina Cidová-Centellesová (Šp.) 7:35,22

VODNÉ PÓLO – MUŽI

A-skupina:

Maďarsko – Japonsko 17:7 (5:1, 6:2, 2:2, 4:2)

Grécko – Brazília 9:4 (3:1, 1:1, 3:2, 2:0)

Srbsko – Austrália 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2)

Tabuľka:

1. Grécko 4 2 2 0 34:28 6

2. Brazília 4 3 0 1 34:29 6

3. Maďarsko 4 1 3 0 47:37 5

4. Srbsko 4 1 2 1 37:36 4

5. Austrália 4 1 1 2 32:33 3

6. Japonsko 4 0 0 4 28:49 0

B-skupina:

Chorvátsko – Taliansko 10:7 (1:1, 4:3, 3:2, 2:1)

USA – Čierna Hora 5:8 (1:2, 0:0, 2:2, 2:4)

Španielsko – Francúzsko 10:4 (3:1, 3:0, 1:1, 3:2)

Tabuľka:

1. Španielsko 4 3 0 1 37:26 6

2. Taliansko 4 3 0 1 33:31 6

3. Chorvátsko 4 3 0 1 29:28 6

4. Čierna Hora 4 2 0 2 27:23 4

5. USA 4 1 0 3 25:28 2

6. Francúzsko 4 0 0 4 19:34 0

VOLEJBAL – ŽENY:

A-skupina:

Argentína – Kamerun 3:2 (-19, 19, -26, 21, 13)

Rusko – Japonsko 3:0 (14, 28, 18)

Brazília – Kórejská republika 3:0 (17, 13, 25)

Tabuľka:

1. Brazília 4 4 0 12:0 12 – istý postup do štvrťfinále

2. Rusko 4 4 0 12:1 12 – istý postup do štvrťfinále

3. Kór. rep. 4 2 2 7:7 6 – istý postup do štvrťfinále

4. Japonsko 4 1 3 4:9 3

——————————————————————————-

5. Argentína 4 1 3 3:11 2

6. Kamerun 4 0 4 2:12 1

B-skupina:

Čína – Srbsko 0:3 (-19, -19, -22)

USA – Taliansko 3:1 (22, 22, -23, 20)

Holandsko – Portoriko 3:0 (14, 22, 16)

Tabuľka:

1. USA 4 4 0 12:4 11 – istý postup do štvrťfinále

2. Srbsko 4 3 1 10:3 9 – istý postup do štvrťfinále

3. Holandsko 4 3 1 11:5 9 – istý postup do štvrťfinále

4. Čína 4 2 2 8:6 7 – istý postup do štvrťfinále

——————————————————————————-

5. Taliansko 4 0 4 1:12 0

6. Portoriko 4 0 4 0:12 0

VZPIERANIE – ŽENY

Do 75 kg: 1. Rim Jong-sim (KĽDR) 274 (121+153), 2. Daria Naumavová (Biel.) 258 (116+142), 3. Lidia Valentínová (Šp.) 257 (116+141), 4. Ubaldina Valoyesová (Kol.) 247 (111+136), 5. Iryna Dechová (Ukr.) 247 (114+133), 6. Jenny Arthurová (USA) 242 (107+135), 7. María Fernanda Valdésová (Čile) 237 (102+135), 8. Gaëlle Nayová-Ketchanková (Fr.) 237 (102+135)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrea HlaváčkováAndy MurrayAngelique KerberováAnita WlodarczykováAnton KučmínBarbora StrýcováBethanie Matteková-SandsováDaniel NestorDanka BartekováFabio FogniniGael MonfilsIrina-Camelia BegováJack SockJekaterina makarovováJelena VesninováJozef RepčíkJuan Martin Del PotroKatie LedeckáKatinka HosszúováKei NišikoriLucie HradeckáLucie ŠafářováMadison KeysováMarc LópezMarcelo MeloMartina HingisováMartina HrašnováMónica PuigováPetra KvitováRadek ŠtěpánekRafael NadalRoberta VinciováRoberto Bautista-AgutRohan BopannaThomaz BellucciTimea BacsinszkáVenus Williamsová