Iveta Putalová na olympiáde zabehla svoje tohtoročné maximum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - deviaty deň
Slovenská reprezentantka Iveta Putalová počas rozbehu v behu na 400 m. Rio de Janeiro, 13. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 13. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Iveta Putalová obsadila 6. miesto v druhom rozbehu na 400 m na olympijských hrách v Riu de Janeiro a v semifinále bude chýbať. V súčte všetkých ôsmich rozbehov v 57-člennej konkurencii obsadila 41. priečku.

OH 2016

Dvadsaťosemročná Putalová vo svojej olympijskej premiére výkonom 52,82 s vylepšila svoje tohtoročné maximum, dosiahla štvrtý najlepší čas v kariére a za osobným rekordom (52,18 s) zaostala o 64 stotín sekundy. V čase dobehu do cieľa zverenkyni Marcela Lopuchovského patrila postupová piata priečka spomedzi tých, ktoré sa nekvalifikovali priamo z prvého alebo druhého miesta. Postupne však Putalovú prevalcovala konkurencia z ostatných šiestich rozbehov a stačilo to na umiestnenie v piatej desiatke.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 9. deň

Najlepší čas v ženských rozbehoch na 400 m dosiahla Američanka Phyllis Francisová (50,58), poslednou postupujúcou je Poľka Patrycja Wyciszkiewiczová (52,02). Putalovú delilo od postupu 8 desatín sekundy.

„Bolo to zatiaľ to najlepšie, čo som tento rok zabehla, aj pocitovo to bolo dobré. Je tam drobné sklamanie, že to nebolo ešte lepšie. Človek by so sebou nemal byť nikdy spokojný. Predsa len, mám dôvod na sklamanie, veď oproti svetovej aj európskej špičke som zase zaostala. V závere som ešte mala relatívne dosť síl a snažila sa doťahovať súperky. Škoda, že sa mi nepodarilo predbehnúť štvrtú, prípadne dosiahnuť trochu lepší čas,“ uviedla Iveta Putalová v mixzóne po svojom olympijskom vystúpení v Riu de Janeiro.

ATLETIKA – rozbehy na 400 m – ženy

– prvé dve z 8 rozbehov a ďalších 8 s časom do semifinále

1. Phyllis Francisová (USA) 50,58 s, 2. Oluwakemi Adekoyová 50,72, 3. Salwa Eid Naserová (Obe Bahr.) 51,06, 4. Shaunae Millerová (Bah.) 51,16, 5. Libania Grenotová (Tal.) 51,17, 6. Allyson Felixová (Jam.) 51,24,…41. Iveta Putalová (SR) 52,82 s. – nepostúpila do semifinále

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Allyson FelixováIveta Putalová