Zneuctili naše vlajky, soptia na olympiáde Rusi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ruská vlajka
Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 13. augusta (WebNoviny.sk) – Pre dopingový škandál okyptená ruská výprava na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro adresovala svoje ponosy organizátorom najväčšieho športového sviatku pre údajné zneuctenie vlajok federácie na ubytovniach v dedine športovcov.

OH 2016

Akvabela Alexandra Packevičová povedala periodiku Komsomoľská Pravda, že ruské národné symboly, ktoré viseli vo vnútri budovy, niekto „strhol na podlahu a zauzlil“. Incident sa mal udiať dvakrát.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 9. deň

Tieto informácie vyvolali v Rusku vlnu pobúrenia na sociálnych sieťach. Niektorí ich označili za sprisahanie a úmyselnú provokáciu v súvislosti s účasťou športovcov „zbornej“ po zverejnení správy vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena o štátom systematicky podporovanom a krytom dopingu v Rusku.

Šéf ruskej výpravy Igor Kazikov prostredníctvom zverejneného videozáznamu uviedol, že túto vec vyšetruje a konzultuje s organizačným výborom OH. Doplnil, že išlo len o jednu vlajku, možno len o chybu upratovačky a nie sprisahanie proti Rusom.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia