Video: Zlatí Škantárovci aj strieborný Beňuš sú už doma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matej Beňuš
Matej Beňuš, Ladislav Škantár a Peter Škantár počas neformálnej tlačovej besedy po príchode vodných slalomárov z OH 2016 v Riu de Janeiro. Bratislava, 14. august 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) – V nedeľu večer predstúpila pred fanúšikov čakajúcich na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke štvorica slovenských reprezentantov vo vodnom slalome, ktorá krátko predtým pricestovala z Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro na viedenské letisko.

OH 2016

Na bujaré oslavy nie je čas

Kvinteto v zložení Ladislav a Peter Škantárovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová a Jakub Grigar sa zhodlo na tom, že si návrat na Slovensko užíva. Na bujaré oslavy však nie je čas, keďže na nich ešte do konca sezóny čaká ďalší náročný program. „V prvom rade si musím trochu oddýchnuť. V septembri štartujem na dvoch podujatiach Svetového pohára, záver sezóny príde až potom,“ vysvetlil Matej Beňuš, ktorý si z disciplíny C1 domov priniesol striebornú medailu.

Obrazom: Matej Beňuš získal striebornú medailu

Zlatí bratranci Škantárovci pri neformálnom stretnutí s novinármi neskrývali radosť z návratu.

„Konečne sme doma, konečne sme s rodinou a s fanúšikmi,“ opísal prvé pocity Ladislav Škantár. „Nejaký čas ešte potrvá, kým to celé spracujeme, ale naozaj si to užívame. V najbližších dňoch budeme mať nejaké mediálne povinnosti, o dva týždne ideme na SP, takže teraz chvíľu zvoľníme a potom sa dáme späť do práce,“ doplnil.

Mladší z dvojice ešte žiaden „žúr“ nechystá, keďže sezóna sa pre bratrancov skončí až po poslednom kole Svetového pohára. „Potom to oslávime úplne naplno,“ prisľúbili zlatí v kategórii C2.

Obrazom: Bratranci Škantárovci získali zlato

26 hodín na ceste

Jana Dukátová pred tohtoročnými OH dúfala v lepší výsledok, napriek tomu si atmosféru v Brazílii užila. „Myslím si, že túto sezónu dotiahnem do konca. Mám v pláne štartovať na SP, potom sa uvidí, čo bude o rok. Olympiáda v Tokiu 2020 je pre mňa veľkým lákadlom, ale telo sa už neregeneruje tak ideálne. Všetko je to zložitejšie. Záleži aj od efektivity tréningu, myslím si, že som ju v posledných troch rokoch výrazne zvýšila. Možno keby som pokračovala v tomto štýle, tak by to hádam aj šlo,“ priblížila plány do budúcnosti 33-ročná Bratislavčanka, ktorá skončila v Riu vo finále K1 tesne za medailovými bránami – štvrtá. „Na ceste sme už 26 hodín, kým prídem domov, tak to ešte chvíľu potrvá. V prvom rade sa chcem dobre vyspať a dobre najesť,“ dodala s úsmevom.

Obrazom: Jana Dukátová v olympijskom finále ‚ťukla‘, prišla o bronz

Iba 19-ročný talentovaný Jakub Grigar, ktorý skončil v kategórii K1 piaty, cítil po prílete najmä únavu. „Som šťastný. Bol to super zážitok, celú olympiádu som si užil. Olympijská atmosféra je iná, než na akýchkoľvek iných pretekoch. Je mi ľúto toho záveru, v ktorom som urobil chybičky, tie ma potom stáli medailu. Inak však moje vystúpenie hodnotím veľmi pozitívne, bavilo ma to,“ povedal pre agentúru SITA rodák z Liptovského Mikuláša. „Oddýchnuť si nestíham, keďže v piatok idem na majstrovstvá Európy do 23 rokov. Najprv treba súťažiť, potom bude oddych,“ priblížil Grigar najbližšie plány.

Obrazom: Jakubovi Grigarovi ušla olympijská medaila o 44 stotín
V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jakub GrigarJana DukátováLadislav ŠkantárMatej BeňušPeter a Ladislav Škantárovci