Matúš Bubeník zvládol v Riu iba 217 cm, čakal viac

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - desiaty deň
Slovenský reprezentant Matúš Bubeník počas kvalifikácie v skoku do výšky. Rio de Janeiro, 14. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 15. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Matúš Bubeník sa dlho nezdržal v kvalifikácii súťaže výškarov na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Bubeník zvládol iba základných 217 cm a to na prvý pokus. Pri druhej postupnej výške 222 cm už pri jeho mene zostali iba tri neplatné pokusy.

OH 2016

Slovenskému reprezentantovi, zverencovi českého trénera Svatoslava Tona, patrí v súčte oboch kvalifikačných skupín až 35. priečka. Znamená to, že 26-ročný debutant na OH bude vo finále chýbať. O medaily sa bude bojovať v utorok 16. augusta.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 10. deň

Ostrý kvalifikačný limit na postup do finále stanovili na 231 cm. Kvalifikácia výškarov súbežne prebiehala vo dvoch skupinách, okrem Bubeníka nezvládli 222 cm ďalší siedmi atléti. Limit 231 cm napokon neskočil nikto, ale 11 výškarov prekonalo 229 cm, čo stačilo na finále. Nechýbali medzi nimi najväčší favorit Katarčan Mutaz Essa Baršim, Ukrajinec Bohdan Bondarenko či Kanaďan Derek Drouin. K finalistom sa pridali aj štyria, ktorí skočili 226 cm na prvý pokus, medzi nimi aj Čech Jaroslav Bába.

„Čakal som od svojej olympijskej premiéry viac, bol som nachystaný na viac. Je to pre mňa veľké sklamanie. Myslím si, že chyba bola v tom, že mi spadla ľavá noha do oblúku, ktorá má byť predo mnou, tak šla trochu podo mňa. To mi hodilo na posledné dva kroky ramená dopredu a s tým sa nedá nič robiť. Vedel som to od prvého pokusu a tréner mi vravel, aby som držal nohy pred sebou. Nepodarilo sa mi to a takto to dopadlo. Súťaž som začal solídnym pokusom, ktorý ma nakopol a začal som si to užívať. Spadla zo mňa počiatočná nervozita, no namiesto toho, aby mi to pomohlo, tak mi to pravdepodobne uškodilo,“ uviedol Matúš Bubeník.

ATLETIKA – Kvalifikácia – výška mužov (15 najlepších do finále):

Mutaz Essa Baršim (Kat.), Bohdan Bondarenko (Ukr.), Derek Drouin (Kan.), Tichomir Ivanov (Bul.), Robert Grabarz (V. Brit.), Erik Kynard (USA), Majd Eddin Ghazal (Sýr.), Andrij Procenko (Ukr.), Donald Thomas, Trevor Barry (obaja Bah.), Brandon Starc (Aus.) – všetci 229,…Dimitrios Chondrokoukis, Kyriakos Ioannou (obaja Cyp.), Jaroslav Bába (ČR), Luis Joel Castro (Portor.) – všetci 226 – postúpili,…35. Matúš Bubeník (SR) 217 – nepostúpil do finále

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matúš Bubeník