Slovenský olympijský debutant Farkas si vypádloval B-finále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - jedenásty deň

RIO DE JANEIRO 15. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Vincent Farkas časom 4:19,084 min skončil na piatej priečke v záverečnom z dvoch pondelňajších semifinále disciplíny C1 na 1000 m na OH v Riu de Janeiro. Dvadsaťtriročný šamorínsky rodák a člen VŠC Dukla Banská Bystrica sa pri svojom debute pod piatimi kruhmi kvalifikoval do B-finále.

OH 2016

Osmičku účastníkov A-finále utvorili víťazi troch rozjázd priamo, ďalej prví dvaja z každého semifinále a napokon rýchlejší v ňom z tretích miest. Posledným spomenutým spôsobom sa prebojoval do tohto okteta Uzbek Gerasim Kočnev z prvého semifinále za 3:59,489. Farkasovi teda chýbalo takmer 20 sekúnd.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 11. deň

„Dnešok pre mňa nebol najlepší. Od rána som sa necítil príliš dobre. Aj na vode to bolo trochu utrápené. Snažil som sa však dať sa dokopy na rozjazdu a semifinále. Chcel som podať dobrý výkon. Pred dvoma dňami som si pri tréningu natiahol kríže, keďže dosť fúkalo. Aj počas pretekov mi to trochu robilo nepríjemnosti. Veril som, že sa mi podarí vydať zo seba viac, než sa napokon stalo. Odstup bol väčší, ako som čakal,“ povedal Vincent Farkas.

RÝCHLOSTNÁ KANOISTIKA – C1 mužov na 1000 m – II. semifinále z dvoch:

1. Martin Fuksa (ČR) 4:01,793 min,… 5. Vincent Farkas (SR) 4:19,084 – kvalifikoval sa do B-finále

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia