Martin Kučera skončil na olympiáde už v rozbehoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kučera
Martin Kučera (v strede) počas disciplíny beh cez prekážky na 400 m - muži v rámci 51. ročníka obnoveného medzinárodného atletického mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft v Šamoríne. Šamorín, 4. jún 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

RIO DE JANEIRO 15. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Martin Kučera obsadil siedme miesto v druhom rozbehu na 400 m prek. a na olympijských hrách v Riu de Janeiro končí.

OH 2016

Kučerovi nevyšla jeho olympijská premiéra a časom 51,47 s výrazne zaostal nielen za postupovou trojicou, ale aj výkonom z nedávnych majstrovstiev Európy v Amsterdame a zároveň osobným rekordom, ktorým sa dostal do Ria (49,08). Víťazom druhého rozbehu sa stal turecký reprezentant Yasmani Copello (49,52). Do semifinále postúpia prví traja z každého zo šiestich rozbehov plus ďalší šiesti pretekári s najlepšími časmi.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 11. deň

„V mojom súčasnom stave to bol veľmi náročný beh. Prvých dvesto metrov som ešte mohol odbehnúť, ale potom to už začalo byť veľmi ťažké. Na sústredení vo Juiz de Fora som ochorel, so žalúdočnou virózou som ležal v posteli. Štyri dni som mal horúčky, hnačkoval som a vracal som. Napriek tomu som nastupoval na preteky s tým, že to môže vyjsť. Pristupoval som k tomu pozitívne, energiu mi dodávali blízki ľudia, ale dnes to nešlo. V závere mi už chýbali sily. Veľmi som z toho smutný. Dva týždne som bol preč z domu, aby som sa čo najlepšie pripravil, napokon sa to celé pokazilo. Človek čaká na olympijské vystúpenie celý doterajší život a potom mu ho prekazí nejaká choroba,“ uviedol sklamaný Kučera.

Dvadsaťšesťročný Kučera (BK Hraj na tie nohy Bratislava) na júlových majstrovstvách Európy v Amsterdame príjemne prekvapil, keď obsadil konečné siedme miesto a už spomenutým výkonom 49,08 s si utvoril osobný rekord.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Kučera