Barteková si v Londýne splnila sen, z Ria odíde sklamaná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Danka Barteková neobhájila v Riu bronz, skončila v kvalifikácii
Slovenská strelkyňa Danka Barteková počas kvalifikácie skeetu na OH 2016 v Riu de Janeiro. Rio de Janeiro, Brazília, 12. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 15. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenskej reprezentantke v športovej streľbe Danke Bartekovej sa nevydarilo vystúpenie na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro, kde neobhájila bronzovú medailu spred štyroch rokov a v súťaži skeetarok obsadila až 16. miesto.

OH 2016

Ešte pred vystúpením v Riu sa sa vrátila k okamihu, ktorý jej priniesol najväčší úspech v kariére, hoci si v priebehu pretekov na OH 2012 v Londýne už myslela, že medailový sen sa jej začína rozplývať.

„Celý deň som mala pocit, že to dopadne dobre. Verila som, že uspejem. Finále som však nezvládala, nedokázala som sa skoncentrovať a nájsť svoj rytmus. Strácala som vieru, že to dokážem a ´zachránila´ ma až chyba súperky. Keď som potom išla do rozstrelu o medailu, už som nemala pochybnosti. Bola to hodená rukavica a ja som bola odhodlaná zvíťaziť,“ uviedla rodáčka z Trenčína, ktorej sa ziskom bronzu splnil športový sen z detstva.

Obrazom: Danka Barteková neobhájila v Riu bronz, skončila v kvalifikácii

D. Barteková sa až v 13 rokoch začala venovať streľbe. „Môžem povedať, že to bola láska na prvý výstrel.“ Od ukončenia strednej školy je členka ŠCP Bratislava profesionálnou športovkyňou a šport ju živí. Okrem toho sa venuje aj občianskemu združeniu, ktoré pomáha mladým športovcom. Aj vďaka tomu môžu vyrásť jej nasledovníci.

„Teším sa, že tento rok sa naše občianske združenie ´Zamierené na talenty´ stará o niekoľkých mladých športovcov. Pomáhame im skvalitniť športovú prípravu, mentálny tréning. Jednoducho nadštandard, ktorý im môže do budúcnosti pomôcť. Máme široký záber športovcov, od atlétov, strelcov, lukostrelcov, kajakárov, plavcov… Ja vždy verím, že ak je niekto talentovaný a odhodlaný ísť za svojím snom, cestu si nájde,“ dodala vlajkonosička slovenskej výpravy na slávnostnom otvorení hier v Riu: „Bola to pre mňa veľká česť. Na OH 2016 cestovalo zo Slovenska veľa skvelých športovcov a vlajku by si zaslúžili niesť podľa mňa viacerí. Niesla som ju určite hrdo a s nadšením, že za mnou ide silný slovensky tím.“

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Danka Barteková