Možno ma zjedia žraloky, žartuje Nagy pred derniérou v Riu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Richard Nagy
Slovenský plavec Richard Nagy. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 15. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenského reprezentanta v plávaní Richarda Nagya čaká v utorok ráno súťažná rozlúčka s Hrami XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro.

OH 2016

Dvadsaťtriročný športovec sa predstaví v diaľkovom plávaní vo vodách Atlantického oceánu na desaťkilometrovej trati, v prvej polovici OH 2016 štartoval v bazéne na 400 m polohové preteky a 1500 vodným spôsobom. „Úspech bude plávať tak, aby som bol spokojný. Môže sa mi ísť dobre a môžem byť prvý aj posledný. Plavecky na tom teraz nie som dobre, no teraz to nebude v takej intenzite ako v bazéne. Všetci tam idú spolu, dá sa tam za niekým vytiahnuť. Každý má rovnakú zimu, rovnaké vlny, prúdy aj počasie,“ povedal Richard Nagy.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 11. deň

Kým v bazéne má dobré podmienky bez veľkých vĺn, na otvorenom mori to bude iné a zradné. „Ak zablúdim, prúdy ma môžu vytiahnuť niekam na more ako potravu pre žraloky. Bude to zaujímavé, veľmi sa na to teším. Bude to niečo nové, veď doteraz som to absolvoval len dvakrát. Môžem len sám seba prekvapiť,“ pokračoval. „Nedá sa to porovnávať s bazénom, je to o niečom inom. Som celkom dobre pripravený na pomalé tempá. Rýchlo plávať veľmi neviem,“ poznamenal.

Richard Nagy sa nechce v utorok iba zúčastniť, bude bojovať zo všetkých síl. „Som prvýkrát v živote na olympiáde a musím zo seba vydať všetko,“ povedal. V Riu mu len o chlp ušla finálová účasť v polohových pretekoch, s výkonom na 1500 m voľne nebol spokojný. „Na ME v Londýne mi v máji nevyšli prvé štyri disciplíny a posledná áno (skončil druhý, pozn.). Tu mi v jednej chýbalo šťastie, trochu rozumu a rýchlosti, v druhej mi chýbalo asi všetko. Teraz to už môže byť len lepšie ako 1500 m,“ dodal Nagy, ktorý si pred utorkovými pretekmi bol vyskúšať súťažnú trať.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Nagy