Braz na olympiáde šokujúco zdolal obhajcu zlata Lavillenieho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
OH 2016
Brazílčan Thiago Braz da Silva vytvoril v žrdkárskom sektore nový olympijský rekord a šokujúco zdolal obhajcu olympijského zlata a svetového rekordéra Francúza Renauda Lavillenieho. Rio de Janeiro, 15. august 2016. Foto: SITA/AP - koláž WbN

RIO DE JANEIRO 16. augusta (WebNoviny.sk) – Brazílčan Thiago Braz da Silva na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro šokujúco zdolal obhajcu olympijského zlata a svetového rekordéra Francúza Renauda Lavillenieho a ešte mu aj vzal olympijské maximum.

OH 2016

Braz na druhý pokus prekonal latku vo výške 603 cm, pričom Lavillenie na tejto úrovni dvakrát neuspel a potom ešte raz na 608 cm. Pri jeho mene napokon zostalo svietiť „iba“ strieborných 598. Bronz berie Američan Sam Kendricks (585). Bez medaily zostal český šampión Jan Kudlička s 575 cm. Preteky sa natiahli až do polnoci miestneho času pre nepriazeň počasia, ale aj technické problémy s pokazeným strojčekom na zdvihnutie latky.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 11. deň

„Veľmi tvrdo som pracoval pre tento moment. Nie, na zlato som nemyslel, stačila mi medaila. Môj prvý skok nad 6 metrov a ešte pred týmto skvelým publikom. Moje rodné mesto ma chcelo vidieť zvíťaziť, a tak sa to aj stalo. Musel som sa však sústrediť na techniku a pustiť atmosféru z hlavy, inak by som neuspel. Je skvelé, že sa mi to podarilo,“ uviedol víťazný Braz, ktorý má iba 22 rokov a doteraz bol iba juhoamerickým šampiónom (2013) a juniorským majstrom sveta (2012). Strieborný Lavillenie sa posťažoval na divákov, ktorí bučali pri jeho pokusoch. „Toto je atletika, nie futbal. Diváci v Brazílii to však asi nerozlišujú. Nebolo to v duchu fair-play,“ skonštatoval Lavillenie.

ATLETIKA – ŽRĎ

1. Thiago Braz da Silva (Braz.) 603 cm – olympijský rekord, 2. Renaud Lavillenie (Fr.) 598, 3. Sam Kendricks (USA) 585, 4. Jan Kudlička (ČR) a Piotr Lisek (Poľ.) obaja 575, 6. Süe Čchang-žuej (Čína) 565, 7. Michal Balner (ČR) 550, 8. Konstadinos Filippidis (Gréc.) 550

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Renaud Lavillenie