Vincent Farkas obsadil tretie miesto v olympijskom B-finále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vincent Farkas
Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Vincent Farkas počas rozjazdu v kategórii C1 na 1000 m. Rio de Janeiro, 15. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 16. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský rýchlostný kanoista Vincent Farkas skončil časom 4:04,013 min tretí v utorňajšom B-finále disciplíny C1 na 1000 m na OH v Riu de Janeiro.

OH 2016

Dvadsaťtriročný šamorínsky rodák a člen VŠC Dukla Banská Bystrica teda pri svojom debute pod piatimi kruhmi obsadil celkovú jedenástu priečku.

„V B-finále som chcel skončiť do štvrtého miesta, aby som bol celkovo do dvanástej pozície. Podarilo sa mi byť tretí, čo je slušný výsledok na to, že je to moja prvá olympiáda. Zobudil som sa zo zlého sna, včerajšok bol pre mňa nočná mora. Výdatne som sa vyspal a cítil som sa veľmi dobre. Vydal som zo seba to, čo viem. Do poslednej chvíle som sa neodvážil pozrieť na súperov, iba som sa sústredil na seba,“ uviedol V. Farkas.

Zlato z Londýna 2012 obhájil 28-ročný Nemec Sebastian Brendel (3:56,926), a to pred domácim Isaquiasom Queirozom Dos Santosom (3:58,529) a Moldavčanom Sergejom Tarnovským (4:00,852).

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať