Martina Kohlová si zlepšila osobný olympijský rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martina Kohlová
Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová počas rozjazdy kategórii K1 na 200 m. Rio de Janeiro, 16. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 16. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová obsadila v utorok časom 41,787 s druhú pozíciu v B-finále K1 na 200 m na OH v Riu de Janeiro.

OH 2016

Tridsaťjedenročná Bratislavčanka teda celkovo skončila na 10. mieste, čím si zlepšila osobný olympijský rekord v podobe 13. priečok v K2 na 500 m s Ivanou Kmeťovou z Pekingu 2008 aj Londýna 2012.

„Je to pre mňa zadosťučinenie za pondelok. Išlo sa mi super, veľmi sa teším. Nič sa mi nestalo a mohla som predviesť svoj výkon. V cieli som si dokonca chvíľu myslela, že som prvá. Som desiata najrýchlejšia žena na planéte, je to super. Dnes ma zdolala len viacnásobná olympijská medailistka Natasa Dusevová-Janicsová. V pondelok som navyše vyradila úradujúcu majsterku Európy, ktorá sa nedostala ani do B-finále. Za sebou som nechala medailistky z MS,“ spokojne skonštatovala M. Kohlová.

Zlato v tejto disciplíne spred štyroch rokov z britskej metropoly suverénne obhájila 27-ročná Novozélanďanka Lisa Carringtonová (39,864). Striebro získala Poľka Marta Walczykiewiczová (40,279) a bronz Azerbajdžanka Inna Osipenková-Rodomská (40,401).

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martina Kohlová