Peter Sagan sľubuje, že na olympiáde vydá zo seba všetko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - dvanásty deň

RIO DE JANEIRO 16. augusta (WebNoviny.sk) – Nečakane malý záujem vyvolala utorková tlačová konferencia so slovenským cyklistom Petrom Saganom v dejisku Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro.

OH 2016

Vo veľkej miestnosti Samba v hlavnom tlačovom stredisku bolo na úradujúceho svetového šampióna v cestnej cyklistike zvedavých asi päťdesiat zástupcov médií, z toho približne desať zo Slovenska. Dvadsaťšesťročný Žilinčan odpovedal na viacero otázok o jeho bicykli, celkovo o horskej cyklistike, olympijskej trati, príprave v USA či o očakávaniach pred nedeľňajším štartom v disciplíne cross country na OH 2016.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 12. deň

„Verím, že môžem dosiahnuť dobrý výsledok. Za posledné roky sa toho v horskej cyklistike dosť zmenilo, takže uvidíme. Neočakávam nič prevratné. Nemyslím si, že po technickej stránke som na tom zle. V pretekoch zo seba vydám všetko,“ povedal Sagan, víťaz troch etáp a šampión bodovacej súťaže na nedávnej Tour de France.

Drvivá väčšina tlačovej konferencie so Saganom bola v angličtine, slovenský cyklistický univerzál však previedol aj svoje jazykové schopnosti v taliančine. V závere odpovedal aj na otázku, čo pre neho znamená jazdiť za svoju krajinu. „Je to niečo výnimočné,“ odpovedal. Súťaž v cross country horských cyklistov je na OH 2016 naplánovaná na nedeľu 21. augusta, teda v záverečný deň olympiády v Riu.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Sagan