Brazílčanky nezvládli penalty, o zlato si v Riu nezahrajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - dvanásty deň
Zákrok švédskej brankárky Hedvigy Lindahlovej po šanci Brazílčanky Marty počas štvrťfinálového zápasu ženského futbalového turnaja. Rio de Janeiro, 16. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 16. augusta (WebNoviny.sk) – Domáce reprezentantky Brazílie nezískajú zlaté medaily v rámci turnaja futbalistiek na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro.

OH 2016

Brazílčanky v utorkovom úvodnom semifinálovom dueli nestačili na Švédky – po bezgólovom riadnom hracom čase a aj predĺžení nasledovali pokutové kopy, severanky uspeli 4:3 a sú prvými finalistkami. Švédske reprezentantky sú v Riu katmi favoritov: vo štvrťfinále vyprevadili po rozstrele Američanky, obhajkyne zlata z Londýna 2012.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 12. deň

V piatkovom finále na slávnom štadióne Maracana si Švédky zmerajú sily s Nemkami. Tie si v Belo Horizonte poradili s kanadskými reprezentantkami, zvíťazili 2:0. Nemecké hráčky oplatili Kanaďankám prehru 1:2 zo vzájomného duelu v základnej F-skupine. Na Brazílčanky a Kanaďanky čaká v piatok súboj o bronzové medaily.

Výsledky semifinále turnaja žien vo futbale na olympijských hrách v Riu de Janeiro:

RIO DE JANEIRO / Maracana

Brazília – Švédsko 0:0 po predĺžení, 3:4 na strely zo značky pokutového kopu

Pok. kopy: Marta – 1:0, Schelinová – 1:1, Cristiane – nedala, Asllaniová – nedala, Andressa Alvesová – 2:1, Segerová – 2:2, Rafaelle – 3:2, N. Fischerová – 3:3, Andressa – nedala, Dahlkvistová – 3:4

BELO HORIZONTE

Kanada – Nemecko 0:2 (0:1)

Góly: 21. Behringerová (z pok. kopu), 59. Däbritzová

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať