Mužskú výšku na olympiáde nevyhral najväčší favorit

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Derek Drouin
Kanaďan Derek Drouin získal zlatú medailu v skoku do výšky. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 17. augusta (Webnoviny.sk) – Mužská výška na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro sa neskončila triumfom najväčšieho favorita. Lídra svetových tabuliek Mutaza Essu Baršima z Kataru predstihol Kanaďan Derek Drouin.

Úradujúci majster sveta Drouin až do víťazných 238 cm v súťaži na šiestich postupných výškach ani raz nezaváhal a skončil až po prvom nezdare na 240 cm. Baršim skočil 236 cm, ale dva centimetre navyše už nepridal.

OH 2016

Je zaujímavé, že pred štyrmi rokmi v Londýne brali Baršim aj Drouin spoločne bronzové medaily. V Riu chýbal pre trest ruských atlétov olympijský šampión z Londýna Ivan Uchov, pred štyrmi rokmi strieborný Američan Erik Kynard bol tentoraz až šiesty, hoci rovnakým výkonom 233 cm.

Víťazný pocit je sladký. Priniesol som nejaké obety a potvrdil mentálnu odolnosť. Moji rodičia sedeli na štadióne hneď v prvom rade. Mama skončila so slzami v očiach a u otca som zbadal hrdosť,“ uviedol Drouin v reakcii na webe OH v Riu.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 12. deň

ATLETIKA – finále – výška:

1. Derek Drouin (Kan.) 238 cm, 2. Mutaz Essa Baršim (Kat.) 236, 3. Bohdan Bondarenko (Ukr.) 233, 4. Robert Grabarz (V. Brit.) a Andrij Procenko (Ukr.) obaja 233, 6. Erik Kynard (USA) 233, 7. Majd Eddin Ghazal (Sýr.), Kyriakos Ioannou (Cyp.) a Donald Thomas (Bah.) – všetci 229

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan Uchov