Vzpierač Artykov dopoval, príde o olympijskú medailu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Izzat Artykov
Izzat Artykov počas súťaže vzpieračov do 69 kg. Rio de Janeiro, 9. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 18. augusta (WebNoviny.sk) – Športový arbitrážny súd (CAS) vylúčil z OH v Riu de Janeiro pre doping kirgizského vzpierača Izzara Artykova. Dvadsaťdvaročný športovec príde o bronzovú medailu, ktorú v Riu získal v disciplíne do 69 kg. Podľa oficiálneho informačného systému OH 2016 mal Artykov pozitívny dopingový test na strychnín.

OH 2016

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vlani v marci delegoval právomoci týkajúce sa rozhodnutí ohľadne porušení antidopingových pravidiel na CAS. Uvedené rozhodnutie o diskvalifikácii Artykova sa s veľkou pravdepodobnosťou odrazí aj vo výsledkovej listine disciplíny do 69 kg, na bronzovú pozíciu by sa tak posunul pôvodne štvrtý Kolumbijčan Luis Jávier Mosquera Lozano. Zmena oficiálneho poradia je v kompetencii Svetovej vzpieračskej federácie a MOV.

Artykov sa chystá podať odvolanie. Príslušné autority v Kirgizsku v piatok vydali stanovisko o podaní odvolania proti rozhodnutiu Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne. Budú sa dožadovať opätovnej analýzy vzorky Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA).

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať