Japonské bedmintonistky zvládli finálový obrat proti Dánkam

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štrnásty deň

RIO DE JANEIRO 18. augusta (WebNoviny.sk) – Triumfom najvyššie nasadeného japonského páru Misaki Macutomová, Ajaka Takahašiová sa skončil olympijský bedmintonový turnaj vo štvorhre žien.

OH 2016

Celkové víťazky otočili v dramatickom finále v brazílskom Riu de Janeiro vývoj duelu proti Dánkam Christinne Pedersenovej s Kamillou Rytterovou-Juhlovou na 2:1 na sety, pričom rozhodujúce dejstvo vyhrali tesne 21:19. Olympijské deblové šampiónky v bedmintone sú premiérovo z Japonska.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – štrnásty deň

Bronzové medaily z bedmintonovej štvorhry žien na Hrách XXXI. olympiády patria štvrtej nasadenej kórejskej dvojici Čung Kjung-eun, Šin Seung-čchan, ktorá si vo štvrtkovom stretnutí o 3. miesto poradila s čínskymi dvojkami deblového pavúka Tchang Jüan-tching, Jü Jang s prehľadom 2:0 na sety. Kórejčanky sa postarali o šieste medailové umiestnenie pre svoju krajinu vo štvorhre žien na OH.

Výsledky štvrtkových stretnutí o konečné umiestnenie súťaže vo štvorhre žien v bedmintone na olympijských hrách v Riu de Janeiro:

Štvorhra žien – finále:

Misaki Macutomová, Ajaka Takahašiová (Jap.-1) – Christinna Pedersenová, Kamilla Rytterová-Juhlová (Dán.) 2:1 (-18, 9, 19)

o 3. miesto:

Čung Kjung-un, Šin Sung-čchan (Kór. rep.-4) – Tchang Jüan-tching, Jü Jang (Čína-2) 2:0 (8, 17)

Konečné poradie: 1. Misaki Macutomová, Ajaka Takahašiová (Jap.), 2. Christinna Pedersenová, Kamilla Rytterová-Juhlová (Dán.), 3. Čung Kjung-un, Šin Sung-čchan (Kór. rep.), 4. Tchang Jüan-tching, Jü Jang (Čína), 5. Vivian Kah Mun Hoo, Khe Wei Woon (Malajzia), Eefje Muskensová, Selena Pieková (Hol.), Nitya Krishinda Maheswariová, Greysia Poliiová (Indon.), Čchang Je Na, Lee So Hee (Kór. rep.)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia