Češka Špotáková nedovŕšila zlatý hetrik, má olympijský bronz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - štrnásty deň

RIO DE JANEIRO 19. augusta (WebNoviny.sk) – Česká oštepárka Barbora Špotáková nedovŕšila zlatý olympijský hetrik. Vo štvrtkovom finále sa však pokusom z piatej série 64,80 m predrala aspoň na bronzovú pozíciu. Iba o 2 cm zdolala Poľku Mariu Andrejczykovú. Špotáková v medziolympijskom období vynechala jednu celú sezónu v súvislosti s narodením synčeka Janka.

OH 2016

„Vôbec to so mnou nevyzeralo dobre, ale vydolovala som zo seba zvyšky síl a toto je maximum, čo som mohla urobiť. Pri pokusoch som si zakričala, čo zvyčajne nerobím. Bronz nemám každý deň,“ vyhlásila zjavne spokojná 35-ročná Špotáková aj pre iDNES.cz.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro – 14. deň

Iba o 12 cm ju prehodila strieborná Juhoafričanka Sunette Viljoenová (64,92). Zlatú medailu si šokujúco vybojovala Chorvátka Sara Kolaková. Najmladšia účastníčka finále, iba 21-ročná Kolaková, štvrtým pokusom poslala oštep do vzdialenosti 66,18 m, čo je národný rekord. Pred Riom jej vo svetových tabuľkách patrila až desiata priečka.

„Som prekvapená a veľmi šťastná. Zároveň hrdá na seba. Mám len 21 rokov a som olympijská víťazka. Už sa teším na to, ako sa vrátim do olympijskej dediny, a budem môcť ukázať ostatným chorvátskym športovcom medailu,“ vravela Kolaková.

Oštep – ženy:

1. Sara Kolaková (Chor.) 66,18 m, 2. Sunette Viljoenová (JAR) 64,92, 3. Barbora Špotáková (ČR) 64,80, 4. Maria Andrejczyková (Poľ.) 64,78, 5. Tatiana Chaladovičová (Biel.) 64,60, 6. Kathryn Mitchellová (Aus.) 64,36, 7. Liu Chuej-chuej (Čína) 64,04, 8. Christina Obergföllová (Nem.) 62,92

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barbora Špotáková