Dedko sa posťažoval na šampiónku, pre skoky ju ani nestretá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Žen Čchien
Žen Čchien Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 19. augusta (WebNoviny.sk) – Pätnásťročná Číňanka Žen Čchien má zlato zo skokov do vody z 10 m veže z olympijských hier v Riu de Janeiro, ale súkromie veľmi nepozná.

Jej starý otec Siao Čchuan-li sa v rozhovore pre Chinanews posťažoval, že vnučku už tri roky nevidel. „Naposledy sme sa stretli na pretekoch národného olympijského výberu v provincii Kuang-si. Chcel som ju vziať von na prechádzku, ale nemala čas. Iba mi dala medailu a okamžite sa vrátila do tréningového procesu v Pekingu,“ uviedol Siao Čchuan-li na webe BBC.

OH 2016

Nešťastný starý otec tiež prezradil, že jeho vnučka športuje od troch rokov. Začínala s gymnastikou, ale neskôr prešla k skokom do vody. Odkedy začala trénovať na olympijské hry, nemala ani deň prázdnin. Siao Čchuan-li počas hier v Riu de Janeiro svojej vnučke radšej ani nevolal, lebo by aj tak neuspel.

Nechcel som ju vyrušovať. Teraz má zlatú medailu a konečne by sa mohla ukázať. Dúfam, že sa stretneme po olympijských hrách,“ dodal Siao Čchuan-li. Jeho vnučka je vôbec najmladšou medailistkou na OH 2016. Ešte ako 14-ročná vlani na majstrovstvách sveta v plaveckých športoch v ruskej Kazani bola rovnako z 10 m veže strieborná.

Mám zlato, ale to neznamená, že sa uspokojím. Budem trénovať a pracovať ešte tvrdšie, aby sa dostavili ďalšie úspechy,“ vravela 15-ročná olympijská šampiónka po svojom triumfe v Riu.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať