Zlatý Matej Tóth čakal na medailu vyše osem hodín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 - pätnásty deň
Slovenský chodec Matej Tóth počas slávnostného ceremoniálu odovzdávanie medailí na Olympijskom štadióne. Rio de Janeiro, 19. august 2016. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 20. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský chodec Matej Tóth už má k dispozícii svoju zlatú olympijskú medailu z Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro.

OH 2016

Šampión v chôdzi na 50 km v piatok čakal na najcennejší kov viac ako osem hodín, keďže prvenstvo si vybojoval tesne pred poludním miestneho času a medailu dostal až večer po ôsmej hodine. Tak to naplánovali organizátori. Ceremoniál sa navyše konal na Olympijskom štadióne a nie v dejisku chodeckých súťaži v Pontale. Tam mal byť po pretekoch aspoň kvetinový ceremoniál, ale vlna protestov japonskej a kanadskej výpravy zapríčinila jeho zrušenie.

Obrazom: Matej Tóth získal zlatú olympijskú medailu

Zlatú olympijská medailu 33-ročnému rodákovi z Nitry Matejovi Tóthovi odovzdala symbolicky jeho krajanka Danka Barteková ako členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Barteková rovnako bola aj aktívnou účastníčkou OH v Riu de Janeiro, v streleckej disciplíne skeet obsadila 16. priečku.

„Už na začiatku, keď som dostala na výber, v ktorých disciplínach chcem dekorovať najlepších, tak som si vybrala práve aj Maťovu päťdesiatku. S tým, že by som veľmi rada odovzdávala medailu aj niekomu zo Slovenska. Okrem toho som si vybrala aj trap mužov a v rýchlostnej kanoistike štvorkajak. Veľmi som dúfala, že budem dekorovať slovenského športovca. To, že Maťo dnes vyhral a zanôtili sme si spolu slovenskú hymnu, bol veľký bonus. Veľmi sa z toho teším,“ povedala pre agentúru SITA Danka Barteková po slávnostnom odovzdávaní medailí chodcom.

Pohľadná športová strelkyňa, bronzová medailistka v skeete z OH 2012 v Londýne, stihla zlatému Matejovi Tóthovi tlmočiť aj pár pekných slov: „Povedala som mu, že sme na neho všetci veľmi hrdí. Myslím si, že som hovorila za všetkých na Slovensku, že to potrebuje znova počuť. Lebo takú obrovskú prácu, akú odviedol, a taký úžasný úspech, ktorý dosiahol, to sa len tak ľahko nedá zopakovať. Dúfam, že ho to potešilo.“

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Danka BartekováMatej Tóth