Je známe meno slovenského vlajkonosiča na ceremoniáli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Erik Vlček, Juraj Tarr
Slovenskí reperezentanti v rýchlostnej kanoistike Erik Vlček a Juraj Tarr počas finále mužov v kategórii K2 na 1000 m. Rio de Janeiro, 18. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

RIO DE JANEIRO 21. augusta (WebNoviny.sk) – Vlajkonosičom slovenskej výpravy na záverečnom ceremoniáli Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro bude strieborný reprezentant v rýchlostnej kanoistike Erik Vlček.

OH 2016

Tridsaťštyriročný rodák z Komárna má za sebou piatu olympiádu, premiérovo štartoval už v roku 2000 v austrálskom Sydney. O štyri roky neskôr bol členom bronzového štvorkajaka, v Pekingu 2008 v rovnakej disciplíne získal striebro. Nechýbal ani v Londýne 2012 – slovenská K4 skončila šiesta. V Riu si vybojoval striebro po boku Juraja Tarra, Denisa Myšáka a Tibora Linku. Teraz sa mu dostalo špeciálnej cti.

Obrazom: Otvárací ceremoniál olympiády v Riu de Janeiro

„Skladal som už sľub aj iné veci. Maximálne si cením, že môžem byť vlajkonosičom. Je to pre mňa naozaj veľká pocta. Akási čerešnička na torte, pretože táto olympiáda bola pre mňa fantastická. Dosiahli sme úspech a navyše budem vlajkonosič na záverečnom ceremoniáli. Myslím si, že na to do konca života nezabudnem,“ povedal Erik Vlček pre agentúru SITA a doplnil: „Chlapci mi isto nebudú závidieť, nie sme také typy. Bude to v poriadku.“ Vlajkonosičkou slovenskej výpravy pri otvorení OH 2016 bola športová strelkyňa Danka Barteková, ktorá ako členka MOV v sobotu práve aj Vlčekovi odovzdala striebornú medailu.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik Vlček