Číňan postavil ďalšiu repliku kaviarne zo seriálu Priatelia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
"Priatelia" po Čínsky - kaviareň Central Perk má v Ázii veľký úspech Foto: SITA/AP

Fanúšik obľúbeného amerického seriálu Priatelia si v Číne otvoril repliku seriálovej kaviarne Central Perk, v ktorej známa herecká šestica zvykla tráviť svoje voľné chvíle. Nezabudol ani na repliku Joeyho bytu, ktorú okopíroval z televíznej obrazovky.

Bez názvu
Majiteľ kaviarne Du Xin Foto: www.dailymail.co.uk

Obe miestnosti sa nachádzajú na šiestom poschodí administratívnej budovy v Pekingu a v Číne vzbudili veľký záujem. „Som blázon do Priateľov, pre mňa je to skoro ako náboženstvo, je to môj život,“ uviedol majiteľ kaviarne Du Xin, ktorému prischla prezývka Gunther podľa mena seriálového čašníka.

Kaviareň servíruje rovnaké nápoje, ktoré sú spomínané v sitkome a nápojový lístok je prepchatý zábavnými faktami a citátmi zo seriálu. Majiteľ uviedol, že seriál je v Číne veľmi obľúbený a často slúži ako učebná pomôcka na vylepšenie angličtiny či ako úvod do americkej kultúry. „Ľudia tu snívajú o bezstarostnom, priateľstvom naplnenom životnom štýle, ktorý seriál znázorňuje a je natoľko vzdialený od stresujúceho a súťaživého sveta, v ktorom žijeme. Preto máme radi Priateľov – hľadáme takýto život,“ uviedol majiteľ kaviarne, ktorý sa takto priblížil o kúsok bližšie k svojmu snu.

Bez názvu
Seriál si získal obľubu na celom svete Foto: www.newslite.com

„Myslím, že životy seriálových postáv sú veľmi nezávislé a šťastné. Môžu si robiť, čo len chcú. V Číne je vplyv rodiny na životy detí veľmi veľký, takže túžime po takomto živote,“ dodal Xin, ktorý si z tohto dôvodu ku kaviarni postavil aj repliku Joeyho bytu. V nej nechýba nábytok, zbierka DVD so seriálom Baywatch či slávny stôl na stolný futbal ako v seriáli.

„Seriál ma veľa naučil – ako sa správať ku kamarátom, k priateľkám, k žene, ako byť štedrý aj láskavý,“ vymenoval majiteľ kaviarne, ktorého seriál obohatil po viacerých stránkach. Po úspechu v Pekingu si nedávno kópiu kaviarne Central Perk totiž otvoril aj v Šanghaji.

www.northcountrypublicradio.org

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať