Vynálezy, ktoré (asi) nikdy nevyužijete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zbytočné vynálezy?
Rotačný kornútok na zmrzlinu Foto: www.treehugger.com

Pre milovníkov kníh už vzniklo mnoho šikovných vynálezov – od lampičiek s úchytkami priamo na knihu až po moderné tablety, ktoré čitateľom dovolia zobrať si stovky elektronických kníh v úspornom balení kamkoľvek idú. Pre všetkých, ktorí zostávajú verní tlačenej verzii kníh, je tu „thumbthing“ – pomôcka, ktorá vám uľahčí držanie knihy len v jednej ruke, aby ste druhú mohli použiť na čokoľvek iné.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.abcstuff.com

Banány sú obľúbenou desiatou školákov i dospelých. Keď ich ráno vložíte do tašky, sú krásne žlté a čerstvé. V čase, keď sa ich chystáte zjesť, však zhnednuté a dobité šupky vôbec nevyzerajú lákavo. Vďaka špeciálnemu plastovému „obedáru“ v tvare banána, ktorý toto ovocie ochráni zo všetkých strán a zanechá ho dlhšie čerstvé, je problém vyriešený. Dizajnéri mysleli i na milovníkov avokáda a pripravili špeciálny držiak aj pre guľaté ovocie.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.mybroadband.co.za

V tuhých mrazoch sa ľudia obliekajú od hlavy po päty – čiapka, šál a rukavice nesmú nikdy chýbať. Na nos – jednu z najcitlivejších častí tváre, však väčšina zabúda. Návleky na nos – šikovné, aj keď vtipne vyzerajúce doplnky, na pultoch predajní nechýbajú. V rôznych farebných prevedeniach s úchytkami, ktoré obmotáte okolo uší, určite zahrejú na správnom mieste. Kto by chcel nechať fantáziu plynúť ešte ďalej, môže si zadovážiť ohrievače na bradavky z kožušiny vačice.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.indie.com.au

Vynálezy dva v jednom si vždy nájdu svoju cieľovú skupinu. Všetkých, ktorí sa často zvŕtajú v kuchyni určite poteší doska na krájanie so zabudovanou váhou. O jeden riad na umývanie a skladovanie menej.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.finalsense.com

Pracujúci to veľmi dobre poznajú – keď počas frmolu v kancelárii konečne nastane vytúžený okamih na voňavú kávu, všetci zrazu od vás niečo potrebujú. Kým si sadnete ku svojej pripravenej šálke, z čerstvej kávy zostane už len vlažná brečka. Teraz to tak už nemusí byť. Okrem špeciálnych kávových zŕn, ktoré udržia váš nápoj teplý celé hodiny, môžete vyskúšať USB ohrievač nápojov. Jednoducho ho pripojíte do notebooku či počítača a vaša káva a čaj opäť získajú tú správnu teplotu.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.bijonse.blog.mk

V upršaných veterných dňoch môžete na dáždnik rovno zabudnúť – či už budete bojovať proti jeho vyvráteniu, alebo ho necháte doma – efekt bude rovnaký. Dokonalý vzhľad za každého počasia nezachráni ani lak na vlasy, ktorému robí reklamu známa blonďavá topmodelka z Nemecka. Nubrella – dáždnik bez držiaka, by však mohol pomôcť. Prichytáva sa o ramená a vytvorí okolo hlavy i trupu ochrannú fóliu. Možno budete vyzerať ako kozmonaut, ale aspoň zostanete v suchu. A aby ste so svojím psom tvorili dokonalý pár, môžete mu zaobstarať dogbrellu – dáždnik pre psy s príchytkou na obojok.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.nomadz.net
Zbytočné vynálezy?
Foto: www.hammacher.com

Milovníci talianskeho jedla vyznávači lenivého štýlu života určite ocenia špeciálnu vidličku na špagety so zabudovaným pohonom, ktorá sľubuje veľa zábavy a menej neporiadku. Jediným stlačením gombíka sa špagety nakrútia na vidličku, ktorá môže putovať rovno do úst. Výrobcovia nezabudli ani na milovníkov zmrzliny – pre nich pripravili kornútok, ktorý sa sám krúti – vy len nastavíte jazyk a je to.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.treehugger.com

A na záver ešte niekoľko šikovných tipov, ktoré nepotrebujú komentár.

Zbytočné vynálezy?
Foto: www.visboo.com
Zbytočné vynálezy?
Foto: www.visboo.com
Zbytočné vynálezy?
Foto: www.visboo.com
Zbytočné vynálezy?
Foto: www.visboo.com

www.stuff.co.nz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať