Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Znamka cyril a metod
Prvé miesto v ankete získala známka 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. Foto: Postoveznamky.sk
23. septembra 2014 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia()

Ľudia v ankete rozhodli o najkrajších minuloročných známkach

BRATISLAVA 27. septembra (WEBNOVINY) – Najkrajšou známkou minulého roka sa v ankete, ktorú vyhlásila Slovenská pošta v spolupráci so Zväzom slovenských filatelistov, stala poštová známka pomenovaná „1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu“.

V ankete hlasovalo 1061 účastníkov, informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. Na druhom mieste skončila známka Krásy našej vlasti: Tatranské motívy – Malá studená dolina a tretiu priečku obsadila známka Spoločné vydanie s Kóreou: Umelecký súbor Lúčnica.

Znamka
Foto: Postoveznamky.sk

Víťaznú známku vydali vlani spolu s Bulharskom, Českou republikou a Vatikánom na základe iniciatívy Slovenskej pošty, ktorá ostatným krajinám poskytla výtvarný návrh známky. Ten vytvoril akademický maliar Dušan Kállay.

„Zámerom tejto emisie nebolo len pripomenúť si okrúhle výročie príchodu byzantských vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy v rámci Roka sv. Cyrila a Metoda 2013, ale prezentovať aj slovenskej a svetovej verejnosti málo známe najstaršie zobrazenia oboch spolupatrónov Európy,“ dodala Pondelová.

Krasy znamka
Foto: Postoveznamky.sk

Odporúčané články

Pošta si uctí 70. výročie SNP, vyjde špeciálna známka Vieme, kde Slovenská pošta otvorí nové pobočky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...