Tréner Löw oznámil nomináciu Nemecka na ME vo futbale

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Joachim Löw
Tréner nemeckej futbalovej reprezentácia Joachim Löw. Foto: TI-PRESS/Keystone via AP

BERLÍN 31. mája (WebNoviny.sk) – Bez Marca Reusa sa predstavia futbalisti Nemecka na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna – 10. júla 2016).

Meno opory Borussie Dortmund chýba v kádri úradujúcich majstrov sveta po zúžení nominácie trénerom Joachimom Löwom. Ten musel vyradiť z tímu kvarteto hráčov. Čierny Peter sa okrem Reusa ušiel aj triu Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim), Karim Bellarabi a Julian Brandt (obaja Bayer Leverkusen).

V prípade smoliara Reusa, ktorý pred dvoma rokmi prišiel pre zranenie v závere prípravy o účasť na MS 2014 v Brazílii, rozhodli o jeho vyradení predovšetkým zdravotné problémy. Ofenzívny hráč oslavujúci v utorok 27. narodeniny je naďalej zranený a lekársky štáb si nie je istý, či by v tomto stave zvládol nároky turnaja.

Nemci pred dvoma dňami podľahli v príprave v Augsburgu Slovákom 1:3, z kvarteta vyradených futbalistov sa v stretnutí predstavili Rudy a Brandt. V sobotu 4. júna si o 18.00 h v Gelsenkirchene ešte zmerajú sily s Maďarmi.

Reprezentanti budú mať po druhom spomenutom prípravnom vystúpení dva dni voľna a 7. júna po zraze odcestujú do Evianu, svojho sídla počas ME. Nemecko v základnej C-skupine bude hrať s Ukrajinou (12. júna o 21.00 h v Lille), Poľskom (16. júna o 21.00 h na Stade de France v Paríži) a Severným Írskom (21. júna o 18.00 h v Parku princov vo francúzskej metropole).

Nominácia nemeckej futbalovej reprezentácie na ME 2016:

Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc André ter Stegen (FC Barcelona/Šp.), Bernd Leno (Bayer Leverkusen)

Obrancovia: Mats Hummels (Borussia Dortmund), Emre Can (FC Liverpool/Angl.), Jonas Hector (1. FC Kolín nad Rýnom), Shkodran Mustafi (FC Valencia/Šp.), Jérome Boateng (Bayern Mníchov), Antonio Rüdiger (AS Rím/Tal.), Benedikt Höwedes (Schalke 04 Gelsenkirchen)

Stredopoliari: André Schürrle (VfL Wolfsburg), Joshua Kimmich (Bayern Mníchov), Sami Khedira (Juventus Turín/Tal.), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.), Mesut Özil (Arsenal Londýn/Angl.), Bastian Schweinsteiger (Manchester United/Angl.), Julian Draxler (VfL Wolfsburg), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Útočníci: Mario Gómez (Besiktas Istanbul/Tur.), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Mario Götze (Bayern Mníchov), Lukas Podolski (Galatasaray Istanbul/Tur.), Leroy Sané (Schalke 04 Gelsenkirchen)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bastian SchweinsteigerJérome BoatengJoachim LöwLukas PodolskiManuel NeuerMario GómezMario GötzeMesut ÖzilSami KhediraThomas Müller
Firmy a inštitúcie Nemecká futbalová reprezentácia