Futbaloví 'sokoli' budú na minciach a zberateľských kartách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci zaskočili majstrov sveta, v Augsburgu zdolali Nemcov
Marek Hamšík sa raduje zo svojho gólu v sieti Nemecka počas prípravného zápasu pred ME 2016, v ktorom zvíťazili 3:1. Augsburg, 29. máj 2016. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 31. mája (WebNoviny.sk) – Mincovňa Kremnica už takmer 700 rokov (založená v r. 1328) nepretržite vyrába produkty svetovej triedy. V spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) uvedie v najbližších dňoch na trh súbor slovenských euromincí s názvom „Majstrovstvá Európy vo futbale 2016 vo Francúzsku“ a súbor zberateľských kariet s motívmi slovenských futbalových reprezentantov. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

„Zberatelia nájdu na kartách podobizne 28 hráčov, ktorí vybojovali v kvalifikácii o postup na ME 2016 premiérovú účasť Slovákov na blížiacom sa európskom šampionáte a podobizeň hlavného trénera tímu Jána Kozáka. Súbor euromincí vychádza v náklade 4000 kusov. Pre zberateľov je pripravený samostatne predajný album na zakladanie kartičiek, pri kúpe kompletného súboru 29 kariet získa každý zberateľ zľavu a album zadarmo. Kompletné súbory sú očíslované od 1 do 200, zvyšné súbory budú v predaji samostatne,“ uvádza web SFZ.

Euromince a zberateľské karty si záujemcovia môžu kúpiť vo štvrtok 2. júna o 20.00 h počas autogramiády slovenských futbalových reprezentantov v City Arene v Trnave, v piatok 3. júna počas veľtrhu Bratislavské zberateľské dni 2016 v bratislavskej Inchebe (predaj je spojený v čase 12.15 – 13.15 h s autogramiádou majstrov Európy z roku 1976 Jána Švehlíka a Jána Pivarníka a účastníka MS 1970 Jána Čapkoviča, pozn.), či v sobotu 4. júna v priestoroch pred Štadiónom Antona Malatinského v Trnave pred prípravným futbalovým duelom Slovensko – Severné Írsko. Rezervácia kompletných sád zberateľských kariet je možná prostredníctvom rezervačného systému na webovej stránke www.mint.sk. Predaj zberateľských kariet prostredníctvom e-shopu www.mint.sk sa spustí 3. júna 2016.

V súbore slovenských euromincí „Majstrovstvá Európy vo futbale 2016 vo Francúzsku“ je náklad 4000 kusov a lesklé, špeciálne neobiehajúce prevedenie. Pokiaľ ide o technické údaje zberateľských kariet s motívom slovenských futbalových reprezentantov, ide o limitovanú a číslovanú edíciu. Počet je 29, náklad 999 kusov z každého hráča, materiál Ms 80, priemer žetónu 27 mm, vyhotovenie lesklé, pasivované, farbené tampoprintom. Veľkosť kartičky je 92 x 62 mm, balené v číslovanej kartičke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia