Pre nelegálne stávkovanie počas Eura zatkli vyše 4000 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Finále ME vo futbale: Portugalsko - Francúzsko
Slávnostný úvod finálového zápasu XV. majstrovstiev Európy vo futbale medzi Portugalskom a Francúzskom. Paríž, 10. júl 2016. Foto: SITA/AP

BANGKOK 19. júla (WebNoviny.sk) – Interpol zatkol viac ako 4100 ľudí a skonfiškoval 13,6 milióna dolárov v dôsledku nelegálneho stávkovania počas nedávno skončených futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Polícia prehľadala takmer 4000 ilegálnych hazardných miestností v Ázii a Európe vrátane Číny, Singapuru, Francúzska a Talianska. Dve operácie v Thajsku sa zamerali na organizované kriminálne siete a nadnárodné siete v Ázii, ktoré stáli za nezákonnými webovými stránkami a online podvodmi. V Thajsku odstavili tri stránky s prevádzkovaním hazardu prostredníctvom internetu, v Malajzii zatkli 15 ľudí pre podvody s platobnými kartami.

Ilegálne stávkovanie generuje obrovské zisky pre siete organizovaného zločinu, ktoré sú často napojené na korupciu, obchodovanie s ľuďmi a pranie peňazí,“ povedal šéf Interpolu pre protikorupčnú a finančnú kriminálnu jednotku Jim Anderson.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia