Modré hory nahrali pieseň Nepokoj k filmu Slovensko 2.0

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Slovensko 2.0.

BRATISLAVA 31. marca (WBN/PR) – „Sedíme v kaviarňach a vedieme reči, ktoré nevedú nikam, v tomto storočí plnom kríz a príbehov.“ Pocit z 20-tich rokov samostatného Slovenska zhmotnili do hudby raperi zo známej formácie Modré hory. Čerství víťazi Radio_Head Awards nahrali titulnú pieseň k novému filmu Slovensko 2.0, ktorý vstúpi do kín po celom Slovensku 10. apríla 2014. Skladba Nepokoj je výstižnou bodkou za filmom, ktorý sa očami 10-tich známych slovenských režisérov pozerá na moderné dejiny Slovenska.

Autormi textu piesne Nepokoj sú rešpektovaní raperi Marián „Bene“ Benkovič a Pavol „Lyrik“ Remiáš, hudbu vytvorili ich kolegovia Tomáš Pekarík a Roland Kánik.

„Máme radi túto skladbu a teší nás, že nás producenti filmu oslovili, nech zrobíme dačo. Je nepokojná, nervózna a plná blábolov, presne ako táto naša malá krajina,“ povedal Bene. Modré hory tak majú na konte prvú skladbu k filmu.

„Modré hory o Slovensku vedia svoje. A neváhajú o tom hovoriť, spievať, hrať bez servítky,” vysvetlili producenti filmu Slovensko 2.0 Zora Jaurová a Mátyás Prikler.

Modré hory sú zjavom na slovenskej hudobnej scéne. Bene a Lyrik sú v žánri rapu etablovanými menami. V nedeľu večer získali cenu Radio_Head Awards v žánrovej kategórii Hip-Hop / Rap / R’n’B za ich ostatný album Big Beat. Bene a Lyrik spoločnými silami prinášajú jazykovo aj obsahovo fenomenálnu výpoveď z tej temnejšej, ťažšie uchopiteľnej, ľahko sebaľútostivej a trochu nekonformnej stránky reality.

VIDEO: Titulná pieseň Nepokoj

https://www.youtube.com/watch?v=Bmoo3xqMf0Q

https://www.youtube.com/embed/Bmoo3xqMf0Q“ frameborder=“0″ allowfullscreen>

Film Slovensko 2.0 je prvý a jediný svojho druhu v dejinách slovenskej kinematografie. Desať režisérskych osobností širokého generačného, názorového a žánrového spektra – Juraj Herz, Martin Šulík, Peter Kerekes, Zuzana Liová, Mišo Suchý, Ondrej Rudavský, Iveta Grófová, Peter Krištúfek, Viera Čákanyová a Miro Jelok sa pozerá na 20 rokov samostatného Slovenska. Desať 10-minútových filmov rôznych žánrov – od hraného, cez animovaný, dokumentárny až po experimentálny film – prináša osobný, politický, sociálny, humorný aj ironický pohľad na príbeh Slovenska.

Výsledkom je umelecká reflexia moderných dejín krajiny a zároveň reflexia slovenskej kinematografie v jej rôznych podobách.

VIDEO: Slovensko 2.0

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj HerzMartin ŠulíkPeter KerekesPeter KrištúfekZuzana Liová