Smrť diváka na Rely Dakar: Muž neprežil kolíziu s autom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rely Dakar
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 9. januára (WebNoviny.sk) – Jeden z divákov prišiel o život počas sobotňajšej 7. etapy motoristickej Rely Dakar na trati medzi Uyuni v Bolívii a argentínskou Saltou. Šesťdesiattriročný muž neprežil kolíziu s automobilom Mitsubishi Lancer Francúza Lionela Bauda približne na 82. kilometri meraného úseku, skonal na mieste. Smutnú informáciu priniesol napríklad web motorsport.com.

„Baudovo auto narazilo na trati do osamoteného diváka. Na miesto nehody boli privolané záchranárske jednotky, ale mohli konštatovať len smrť. Po upozornení organizátorov prišli miesto činu obhliadnuť aj kompetentní z bolívijských úradov,“ uvádza sa v správe usporiadateľov Rely Dakar.

Štyridsaťosemročný Baud figuroval medzi automobilmi priebežne na 52. pozícii. Ide o prvú smrť na tohtoročnom Dakare a prvé fatálne zranenie diváka od roku 2013, keď sa sprievodné vozidlo v Peru zrazilo s dvoma taxíkmi, zahynuli dve osoby. Na Rely Dakar 2016 už došlo k zraneniu fanúšikov, pred týždňom v úvodnom prológu nezvládla debutujúca Číňanka Kuo Maj-ling svoje Mini a vletela do divákov. Zranilo sa 11 ľudí.

Sobotňajšiu poslednú etapu pred voľným dňom nedovolilo dokončiť motocyklistom zúrivé argentínske počasie. Slovák Štefan Svitko skončil na jedenástom mieste a v celkovom hodnotení mu patrí výborná tretia pozícia.

Tridsaťtriročný jazdec na KTM bol pôvodne ôsmy, ale organizátori neskôr odpočítali 11 minút Paulovi Goncalvesovi, ktorý pomáhal zranenému Matthiasovi Walknerovi, a klesol o tri pozície. Rakúšan si pri páde zlomil stehennú kosť a odstúpil, bol priebežne druhý.

V nedeľu si jazdci i posádky oddýchnu, na programe je voľný deň. Pondelková ôsma etapa pripraví pre súťažiacich prvé pieskové duny, čo bude príležitosť pre zručných jazdcov získať výhodu. Môžu nastať i problémy s navigáciou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Štefan Svitko